Premieri cu pretenții diferite: Dacian Cioloș zboară cu un avion închiriat cu 23.500 de euro, în timp ce David Cameron merge cu un avion low-cost (FOTO)

Premieri cu pretenții diferite: Dacian Cioloș zboară cu un avion închiriat cu 23.500 de euro, în timp ce David Cameron merge cu un avion low-cost (FOTO)

Premierul Dacian Cioloş merge joi în Germania, unde are stabilită, la Berlin, o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel. Șeful Guvernului va călători cu un avion privat de mici dimensiuni, al Air Ţiriac.

Dacă Cioloș a ales să zboare cu un avion închiriat cu 23.500 de euro, nu același lucru se poate spune despre alți șefi de Guverne din Europa.

Este cazul premierului britanic, David Cameron, care a fost surprins în vara anului trecut călătorind la bordul unui avion low-cost, la clasa Economy, notează mirror.co.uk. Liderul Executivului de la Londra pleca într-o vacanță în Portugalia, unde era așteptat de soția sa Samantha și cei trei copii.

Cameron, care era însoțit de gărzile de corp, a fost fotografiat de o adolescentă, surprinsă să descopere că premierul britanic se află la doar câteva locuri distanță, într-un avion al companiei low-cost Easyjet.

Prim-ministrul se află la trei locuri de mine și mănâncă Pringles cu paprika”, a scris adolescenta pe Twitter, unde a postat și un selfie în care, în plan îndepărtat, apare David Cameron.


Foto: mirror.co.uk

De altfel, liderul britanic zboară frecvent cu avioanele companiei Easyjet. Și în 2013, el a fost surprins alături de soția sa, într-o cursă low cost, care se îndrepta tot spre Portugalia.

În schimb, zborul efectuat acum de premierul Cioloş cu un avion privat costă cât un autoturism nou Audi A3, notează Ziarul Financiar.

Urmăriți B1TV.ro și pe