Premierul britanic May se întâlnește de urgență cu liderul opoziției! ”Marea împăcare”, pentru a schimba soarta finalului nebun de Brexit

Premierul britanic May se întâlnește de urgență cu liderul opoziției! ”Marea împăcare”, pentru a schimba soarta finalului nebun de Brexit
foto: Hepta.ro

Premierul britanic Theresa May și-a schimbat dramatic strategia pentru Brexit, pavând calea pentru o ieșire și mai lină a Regatului Unit din UE, într-o încercare de a-și asigura sprijinul lui Jeremy Corbyn, liderul opoziției, cu care va avea o discuție pentru a livra rezultatul promis la referendumul din 2016, potrivit The Independent.

Liderul din Downing Street a confirmat că Marea Britanie va mai cere o amânare scurtă a Brexitului, peste termenul de 12 aprilie, într-o declarație care a enervat tabăra euroscepticilor din partidul Conservator.

Surse guvernamentale consideră că cele două mari partide, laburiștii și conservatorii, au poziții asemănătoare pe următoarele aranjamente vamale, motiv pentru care s-ar putea pune bazele unei înțelegeri.

Prin urmare, aceleași surse au spus că premierul va aborda discuțiile cu opoziția într-o „manieră constructivă”, dar la doar câteva minute distanță au sugerat că aceste discuții vor fi folosite pur și simplu pentru ca Guvernul să recâștige controlul asupra Brexitului.

De partea cealaltă, Jeremy Corbyn, liderul laburiștilor, a fost de acord cu o întâlnire, care cel mai probabil va avea loc miercuri. El a spus că își asumă responsabilitatea „de a-i reprezenta pe oamenii care au sprijinit partidul Laburist” la ultimele alegeri.

Mișcarea premeierului May vine după o ședință-maraton a Guvernului, la care miniștrii n-au avut voie să vină cu telefoanele mobile, astfel încât să fie prevenite orice scurgeri de informații înainte de declarația de presă desfășurată de premier.