Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin

Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin
Foto: Hepta/DPA Images / Christophe Gateau,

Premierul estonian Kaja Kallas le-a cerut liderilor occidentali să nu mai apeleze la președintele rus Vladimir Putin, informează  Euractiv.  Potrivit acesteia, convorbirile telefonice cu liderul Kremlinului nu au rost.

„Dacă toată lumea îl sună în mod constant, nu  percepe mesajul că este izolat. Trebuie să-i transmitem mesajul ‘ești izolat'”, a sugerat premierul.

Kaja Kallas este de părere că apelurile îl fac pe Putin să se simtă „în centrul atenției” pentru că toată lumea vrea să vorbească cu el.

„Dar ce obținem din asta? Nu văd niciun rezultat, pentru că după toate aceste negocieri, s-a întâmplat Bucea, s-a întâmplat Irpin”, a adăugat premierul estonian.

Țările Baltice au oprit importurile de gaz rusesc

Țările Baltice au oprit, la începutul lunii aprilie,  importurile de gaz rusesc. Astfel, Letonia, Lituania și Estonia au renunțat la importurile de gaze rusești și la contractele cu Federația. Anterior, doar Lituania comunicase intenția de a renunța la contractele pentru importurile de gaz din Federația Rusă.

„De la 1 aprilie, gazele naturale rusești nu mai circulă în Letonia, Estonia și Lituania (…) Dacă mai existau îndoieli cu privire la faptul că ar putea exista vreo încredere în livrările din Rusia, evenimentele actuale ne arată clar că nu mai există încredere”, a precizat Uldis Bariss, CEO-ul Conexus Baltic Grid, la un post de radio leton.

Conexus Baltic Grid este compania ce stochează și realizează transportul gazelor rusești în Țările Baltice, notează Antena 3.

Președintele lituanian a anunțat că țara pe care o conduce va renunța la contractele privind importurile de gaze din Rusia în cursul săptămânii trecute, iar la acel moment a îndemnat și țările europene să îi urmeze exemplul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:13 - Ministrul ucrainean de Externe: Tot ce-i rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări. Își arată slăbiciunea / Noi suntem alături de Moldova prietenă pentru candidatura la UE
19:46 - Protest la Munchen înainte de Summitul G7: Mii de persoane au manifestat împotriva schimbărilor climatice și a războiului (VIDEO)
19:21 - Robert Glință, locul 4 la proba de 50 de metri spate, la Mondialele de Natație
19:06 - Grav accident în Capitală: Două maşini şi un troleibuz s-au ciocnit pe Calea Văcărești. Unul dintre autoturisme a ajuns pe linia de tramvai
18:54 - „Make Colţea great again!”, sloganul noului manager al Spitalului Colțea. Prioritățile medicului Bogdan Furtună: „Pacienții așteaptă de la noi un act medical de calitate, condiții decente și empatie”
18:25 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 26 iunie – 2 iulie. Berbecii sunt norocoșii zodiacului și li se permite o expansiune cu totul și cu totul ieșită din comun (VIDEO)
18:00 - Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie o pace „rea” cu Rusia: Dacă Putin câștigă, vom suferi „un dezastru economic pe termen lung”
17:25 - Reacție la decizia-șoc din SUA: Guvernul francez vrea să înscrie dreptul la avort în Constituţie: „Pentru toate femeile, pentru drepturile omului, trebuie să gravăm asta în piatră”
16:50 - O destinație preferată de turiști: Lacul din România în care poţi face o baie rece, dar şi caldă în acelaşi timp
16:11 - Dmitri Medvedev: Aderarea R. Moldova la UE e posibilă prin crearea noii Românii Mari. Politicienii români dansează politic în jurul Moldovei, fapt amuzant, dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante