Acord între Estonia și Israel: Ucraina primește sistemul de rachete Blue Spear care poate scufunda rapid întreaga flotă rusească din Marea Neagră

Acord între Estonia și Israel: Ucraina primește sistemul de rachete Blue Spear care poate scufunda rapid întreaga flotă rusească din Marea Neagră
Ucraina primeste sistemul de rachete Blue Spear// Sursa foto: Hepta/Zuma Press / Ac2 Joseph Aubrey/Planetpix

Războiul dintre Rusia și Ucraina s-ar putea desfășura în perioada următoare mai intens în Marea Neagră decât pe uscat. Israelul a acceptat cererea Estoniei de a livra armatei ucrainene sistemul de rachete avansate Blue Spear 5G SSM , cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, pentru distrugerea navelor, care vor asigura controlul Mării Negre, au declarat analiștii militari pentru The National, scrie mind.ua.

Rachetele Blue Spear, arme avansată de înaltă precizie pot funcționa în toate condițiile meteorologice, zi și noapte. Acestea oferă capacitatea de a lovi dincolo de orizont țintele mobile și staționare pe mare. Raza maximă de acțiune a rachetei este de 290-300 km. Un astfel de sistem este suficient pentru a scufunda întreaga flotă rusă în Marea Neagră”, scrie juralistul ucrainean  Rostislav Demchuk.

„Dovezile de necontestat ale atrocităților comise de ruși împotriva civililor ucraineni fac ca neutralitatea Israelului față de acest război să nu mai poată fi susținută”, au transmis autoritățile israeliene, potrivit iuvmpress.news. 

Estonia a achiziționat din Israel rachetele antinavă Blue Spear  și cel puțin 640 de rachete ghidate Spike pentru apărarea propriei coaste. Pentru a le pune la dispoziția armatei ucrainene, avea nevoie de aprobarea Guvernului Israelian.

Urmăriți B1TV.ro și pe