Premierul italian: Brexitul este o înfrângere politică pentru Europa. Ea trebuie văzută drept o sonerie uriașă de trezire

Premierul italian: Brexitul este o înfrângere politică pentru Europa. Ea trebuie văzută drept o sonerie uriașă de trezire
Foto: futuroquotidiano.com

Brexitul este o înfrângere politică pentru Uniunea Europeană și reprezintă o sonerie uriașă de trezire a blocului comunitar, este de părere premierul italian Matteo Renzi.

"Victoria Brexitului este o victorie politică a celor care voiau să iasă (din Uniunea Europeană – n.r.) și o înfrângere politică pentru Europa. Tabăra 'leave' (britanicii care au votat pentru ieșirea din Uniune – n.r.) a câștigat acolo unde industria tradițională este în criză.

Aceasta înseamnă că Europa trebuie să considere Brexitul drept o sonerie uriașă de trezire. Este inutil să se prelungească dezbaterea cu elemente birocratice. Nu vom permite Europei să devină ostatica politicii engleze", a declarat Renzi, citat de AFP.

De altfel, Italia pledează de mai mult timp pentru o Uniune Europeană care să se axeze mai mult pe nevoile cetățenilor și mai puțin pe măsurile de austeritate.

Ultima oră
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”