Presa rusă a răspândit informația că Zelenski a părăsit Ucraina și a fugit în Polonia. Autoritățile ucrainiene neagă

Presa rusă a răspândit informația că Zelenski a părăsit Ucraina și a fugit în Polonia. Autoritățile ucrainiene neagă
FOTO: Zuma Press / Ukrainian President s Office

Presa rusă a răspândit vineri informația că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Ucraina și a fost evacuat în Polonia.

Presa rusă scrie că Zelenski a părăsit Ucraina

Ziarul Pravda care a dat această informațiel-a citat pe președintele Dumei de Stat din Rusia, Vyacheslav Volodin, care ar fi spus pe canalul său de Telegram despre plecarea președintelui ucrainian.

La scurt timp însă oficialii ucrainieni au negat informația: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a părăsit țara și rămâne la Kiev, au declarat reprezentanți ai Radei Supreme pe rețelele de socializare.

„Președintele este la Kiev. El este cu oamenii săi”, a menționat serviciul de presă al Parlamentului ucrainean.

Tentative de asasinare ale lui Zelenski

Grupul de hackeri Anonymous susține că informații scurse din Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia au pus în gardă Ucraina cu privire la un complot de asasinare a preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Informații scurse din FSB au alertat Ucraina privind un complot de asasinare a președintelui Zelenski. Acum, noi ne așteptăm la o luptă internă pentru putere în Kremlin pentru răsturnarea regimului Putin. Între timp, hai să continuăm cu atacurile”, au transmis Anonymous, care deja de zile bune sunt practic într-un război cibernetic împotriva regimului Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe