Presa străină, despre reținerea lui Sorin Oprescu: Edilul Bucureștiului percepea 10% din contractele desfăşurate de primărie

Presa străină, despre reținerea lui Sorin Oprescu: Edilul Bucureștiului percepea 10% din contractele desfăşurate de primărie
Foto: B1 TV

Reținerea pentru 24 de ore a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a intrat și în atenția presei internaționale. Site-ul blink.htcsense.com notează că edilul Bucureștiului a fost reținut sâmbătă noapte, fiind suspectat de luare de mită.

Primarul este acuzat că face parte dintr-un grup de oficiali care cereau procente din profiturile realizate de companiile care câștigau contracte cu municipalitatea, Oprescu cerând 10% din valoarea contractelor, notează sursa citată.

Site-ul menționează și că Alexandru Chiciu, avocatul lui Oprescu, a insistat că edilul ”nu a cerut bani de la nimeni, direct sau indirect”.

Aceeași sursă amintește că Sorin Oprescu este primar al Capitalei din anul 2008, fiind susținuit de Partidul Social-Democrat.

De asemenea, blink.htcsense.com notează că reținerea lui Oprescu face parte dintr-o serie de anchete ale Direcției Naționale Anticorupție care au vizat nume importante de pe scena politică, inclusiv pe cel al premierului Victor Ponta care a demisionat de la conducerea PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe