Presa străină, despre reținerea lui Sorin Oprescu: Edilul Bucureștiului percepea 10% din contractele desfăşurate de primărie

Presa străină, despre reținerea lui Sorin Oprescu: Edilul Bucureștiului percepea 10% din contractele desfăşurate de primărie
Foto: B1 TV

Reținerea pentru 24 de ore a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a intrat și în atenția presei internaționale. Site-ul blink.htcsense.com notează că edilul Bucureștiului a fost reținut sâmbătă noapte, fiind suspectat de luare de mită.

Primarul este acuzat că face parte dintr-un grup de oficiali care cereau procente din profiturile realizate de companiile care câștigau contracte cu municipalitatea, Oprescu cerând 10% din valoarea contractelor, notează sursa citată.

Site-ul menționează și că Alexandru Chiciu, avocatul lui Oprescu, a insistat că edilul ”nu a cerut bani de la nimeni, direct sau indirect”.

Aceeași sursă amintește că Sorin Oprescu este primar al Capitalei din anul 2008, fiind susținuit de Partidul Social-Democrat.

De asemenea, blink.htcsense.com notează că reținerea lui Oprescu face parte dintr-o serie de anchete ale Direcției Naționale Anticorupție care au vizat nume importante de pe scena politică, inclusiv pe cel al premierului Victor Ponta care a demisionat de la conducerea PSD.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)