Președintele algerian Bouteflika se pregătește să demisioneze, după săptămâni de proteste uriașe completate de rebeliunea șefului armatei! Conduce Algeria de 20 de ani

Președintele algerian Bouteflika se pregătește să demisioneze, după săptămâni de proteste uriașe completate de rebeliunea șefului armatei! Conduce Algeria de 20 de ani
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Abdelaziz Bouteflika, președintele Algeriei, se pregătește să-și anunțe demisia, a anunțat o televiziune algeriană privată, duminică, la capătul a câteva săptămâni de proteste masive completate de apelul lansat de șeful armatei de a-l declara nepotrivit pentru funcție, potrivit The Associated Press.

Este vorba despre Ennahar TV, care a citat surse politice anonime. Televiziunea susține că Bouteflika își va anunța demisia marți, conform Reuters.

Tot duminică, postul public de televiziune algerian a anunțat că Bouteflika și premierul Noureddine Bedoui au numit un nou Guvern, dar și că îl vor păstra pe generalul Ahmed Gaid Salah ca șef al armatei, dar și ca ministru-adjunct al Apărării.

Generalul Gaid Salah șocat națiunea cu apelul său de săptămâna trecută, atunci când i-a cerut Consiliului Constituțional să demareze procesul de încheiere a mandatului de președinte pe care Bouteflika îl deține de 20 de ani. Criticii îl acuză pe militar că a încercat să orchestreze o lovitură de stat și au sugerat, sâmbătă, că indivizi necunoscuți complotau împotriva sa din cauza declarațiilor făcute despre președinția lu Bouteflika.

În orice caz, milioane de algerieni au protestat săptămânal împotriva președintelui, căruia îi cer să părăsească biroul prezidențial alături de elita politica din jurul său, în care nu mai au încredere. De când Bouteflika (82 de ani) a suferit un atac vascular, în anul 2013, nu prea l-au mai văzut în public.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni