Președintele Argentinei a fost inculpat, după ce a încălcat carantina pentru a-i organiza o petrecere iubitei sale

Președintele Argentinei a fost inculpat, după ce a încălcat carantina pentru a-i organiza o petrecere iubitei sale
Președintele Argentinei, Alberto Fernandez / Foto: Hepta.ro

Președintele Argentinei a fost inculpat, după ce a decis să încalce carantina pentru a-i putea organiza iubitei sale o petrecere cu ocazia zilei ei de naștere.

Alberto Fernandez a fost inculpat, după ce anul trecut a încălcat carantina națională. El a ținut o petrecere împreună cu partenera s-a, de ziua acesteia. Subiectul a fost amplu dezbătut peste ocean, provocând indignare în rândul cetățenilor.

Președintele Argentinei, inculpat după ce a încălcat carantina

În 2020, Aergentina a impus măsuri mai dure ca alte țări, în ceea ce privește carantina națională.

În luna iulie a anului trecut, președintele Fernandez a interzis toate reuniunile sociale, dar acest fapt nu l-a împiedicat să își mulțumească partenera și să organizeze cu petrecere privată, cu ocazia zilei sale de naștere, notează Reuters.

În cursul zilei de joi, șeful statului s-a prezentat la audieri, acolo unde s-a oferit să își și plătească amenda pentru acest caz.

Partidele din opoziție au profitat de moment, încercând să declanșeze inclusiv un proces politic împotriva președintelui, dar au șanse foarte mici de reușită, având în vedere că majoritatea partidelor din Parlamentul argentinian sunt aliați ai lui Fernandez.