Președintele Braziliei, internat în spital din cauza sughițurilor persistente. Jair Bolsonaro și-a anulat inclusiv întâlnirea programată pe fondul acuzațiilor de fraudă electorală

Președintele Braziliei, internat în spital din cauza sughițurilor persistente. Jair Bolsonaro și-a anulat inclusiv întâlnirea programată pe fondul acuzațiilor de fraudă electorală
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Wellington Macedo

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost internat în spital pentru o serie de investigații medicale, miercuri dimineață, anulându-și astfel întâlnirea cu șefii înaltei curți și ai congresului, eveniment care fusese programat pe fondul tensiunilor dintre cele trei brațe ale puterii. Administrația prezidențială susține că șeful statului sughița persistent.

Jair Bolsonaro, internat în spital din cauza sughițurilor persistente

Liderul brazilian se simte bine, a precizat administrația prezidențială, potrivit Bloomberg. El va rămâne sub observație cel puțin 24 de ore, însă nu neapărat în spital. În tot acest timp, medicii vor încerca să depisteze cauza sughițurilor persistente.

CNN susținea anterior că președintele Braziliei a suferit și de dureri abdominale. Înjunghiat în abdomen în timpul campaniei din 2018, Jair Bolsonaro a trecut prin mai multe operații, iar în 2021 urma să i se facă o nouă procedura din cauza unei hernii care s-a dezvoltat la locul operației.

Jair Bolsonaro și-a anulat inclusiv întâlnirea cu liderii congresului și șefa Înaltei curți

Administrația prezidențială braziliană a confirmat că toate întâlnirile lui Jair Bolsonaro au fost anulate, inclusiv vizita pe care urma să o efectueze la Curtea supremă, unde trebuia să discute cu președinta forului, Luiz Fux, și cu președinții celor două camere din congres, Arthur Lira (camera inferioară) și Rodrigo Pachecho (senat).

Scopul întâlnirii era conturarea unei „baze solide pentru democrația Braziliei”, precum și consolidarea „stabilității pentru regimul politic”, potrivit Fux, și venea pe fondul acuzațiilor aduse de Jair Bolsonaro cu privire la integritatea alegerilor.

Alegerile prezidențiale din Brazilia vor avea loc abia peste 15 luni, însă Jair Bolsonaro a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește sistemele de vot electronic din țară.

„Nu am o problemă să predau guvernul anul viitor, indiferent cui trebuie, dar după un vot onest, nu cu fraudă”, le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi, în 1 iulie, potrivit Stripes. În aceeași zi, el revenea cu o nouă declarație pe acest subiect: „Ei spun că nu am dovezi de fraudă. Nici voi nu aveți dovezi că nu există nicio fraudă!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe