Președintele filipinez amenință cu retragerea țării sale din ONU: Rodrigo Duterte, criticat de comunitatea internațională pentru campania de luptă împotriva drogurilor, în cadrul căreia au fost asasinate sute de persoane

Președintele filipinez amenință cu retragerea țării sale din ONU: Rodrigo Duterte, criticat de comunitatea internațională pentru campania de luptă împotriva drogurilor, în cadrul căreia au fost asasinate sute de persoane
Foto: wakamag.com

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte amenință cu retragerea țării sale din cadrul Organizației Națiunilor Unite, informează BBC News. Totul după seria de critici lansate la adresa campaniei sale de luptă împotriva drogurilor, în cadrul căreia au fost asasinate sute de persoane.

Șeful de stat filipinez a afirmat că ONU este o organizație inutilă și a denunțat incapacitatea acesteia de a opri conflictele sângeroase din lume. În același timp, el a deplâns faptul că este criticat pentru moartea unor criminali.

Rodrigo Duterte s-a folosit foarte mult de imaginile cu micuțul Omran, copilul scos plin de sânge dintre dărâmături în urma unui bombardament asupra unei clădiri din oraşul sirian Alep.

„Nu vreau să vă insult, dar poate că va fi nevoie să ne despărţim de ONU. Dacă voi, ONU, puteţi să spuneţi acum un lucru rău despre mine, eu pot să spun zece (despre voi). Dacă v-aţi fi respectat mandatul, aţi fi oprit toate aceste războaie şi crime“, a declarat Duterte.

Începând din 30 iunie, când Rodrigo Duterte a devenit președinte, peste 600 de presupuşi traficanţi de droguri au fost ucişi, potrivit Poliției. Pe de altă parte, presa locală anunță că ar fi vorba despre 1.000 de persoane care ar fi fost ucise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”