Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în centrul unui scandal după ce a fost fotografiat fără mască și fără să respecte distanțarea

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în centrul unui scandal după ce a fost fotografiat fără mască și fără să respecte distanțarea

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier se află în centrul unor controverse aprinse, după ce a fost surprins fără respectarea regulilor de distanțare socială și fără să poarte masca de protecție, în timpul vacanței. La scurt timp după ce a avertizat public că cei care nu poartă masca pun în pericol sănătatea multora, o fotografie realziată în timpul vacanței sale în Tirolul de Sud, îl pune pe președintele Germaniei într-o poziție delicată.

Fotografia distribuită pe Internet îl arată pe președintele federal Frank-Walter Steinmeier, aflat în vacanță în Tirolul de Sud, la o întâlnire cu guvernatorul local Arno Kompatscher și cu un grup de muzicieni. Poza a fost realizată acum două săptămâni, pe 22 iulie. Cu toate acestea, acum provoacă o agitație – în special în rândul opoziției cu privire la politica privind pandemia de coronavirus a guvernului federal, scrie welt.de.

Steinmeier – și toate celelalte persoane din fotografie – nu păstrează distanța una de cealaltă și nu poartă mască de protecție, în ciuda pandemiei și a avertismentelor permanente ale politicienilor către oamenii e rând pentru a respecta regulile de igienă.

Președintele federal continuă să ridice degetul arătător. Cel mai recent după manifestațiile de la Berlin, unde, potrivit poliției, în jur de 20.000 de persoane, majoritatea fără distanță sau mască, erau pe stradă împotriva măsurilor privind coronavirusul.

„Iresponsabilitatea din partea unor persoane este un risc pentru noi toți”, a declarat Steinmeier în ziua de luni următoare. „Dacă nu suntem deosebit de atenți acum, punem în pericol sănătatea multora. Și, de asemenea, punem în pericol recuperarea societății noastre, a economiei, a vieții noastre culturale. ”Acum este responsabilitatea tuturor de a preveni o a doua blocare.

Cum era de așteptat, după distribuirea fotografiei-problemă pe rețelele de socializare, un val de critici a răbufnit împotriva șefului statului, care nu a respectat regulile sanitare.

Mai ales că există reglementări stricte în Tirolul de Sud: peste tot, inclusiv în aer liber, trebuie menținută o distanță de siguranță de un metru. În cazul în care acest lucru nu poate fi respectat, există obligația de a acoperi gura și nasul.