Președintele Mattarella, scrisoare către omologul german: În multe zone din Italia, generaţia vârstnică e decimată. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria noastră dureroasă

Președintele Mattarella, scrisoare către omologul german: În multe zone din Italia, generaţia vârstnică e decimată. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria noastră dureroasă
Foto: Captură Youtube

În multe zone din Italia, „generaţia vârstnică este decimată”, ceea ce ar trebui să fie un punct de reper pentru cei tineri, a susținut președintele italian Sergio Mattarella, într-o scrisoare adresată omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, informează La Repubblica.

Mattarella și-a exprimat speranța că restul statelor vor învăța din lupta prin care trece acum țara sa și că vor fi cruțate de acest chin: „Sper că experienţa pe care Italia a dobândit-o în primul rând în combatarea contagiunii poate fi de folos Europei şi lumii. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria dureroasă a Italiei”.

Acesta a ținut apoi să-i mulțumească lui Steinmeier pentru ajutorul pe care Germania l-a oferit Italiei în această perioadă, inclusiv cu produse medicale.

Italia este epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa.

Un număr de 651 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza noului coronavirus, bilanțul negru al acestei epidemii ajungând la 5.476 decese. 59.138 de cazuri de infectări au fost raportate, din care 5.560 noi. Doar 7.024 persoane s-au vindecat. 3.000 sunt cazuri critice.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că va fi oprită orice activitate de producție care nu este indispensabilă pentru garantarea aprovizionării cetățenilor cu bunuri esențiale.

„Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a declarat Conte.