Președintele Mattarella, scrisoare către omologul german: În multe zone din Italia, generaţia vârstnică e decimată. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria noastră dureroasă

Președintele Mattarella, scrisoare către omologul german: În multe zone din Italia, generaţia vârstnică e decimată. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria noastră dureroasă
Foto: Captură Youtube

În multe zone din Italia, „generaţia vârstnică este decimată”, ceea ce ar trebui să fie un punct de reper pentru cei tineri, a susținut președintele italian Sergio Mattarella, într-o scrisoare adresată omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, informează La Repubblica.

Mattarella și-a exprimat speranța că restul statelor vor învăța din lupta prin care trece acum țara sa și că vor fi cruțate de acest chin: „Sper că experienţa pe care Italia a dobândit-o în primul rând în combatarea contagiunii poate fi de folos Europei şi lumii. Sper că Germania şi alte ţări pot fi cruţate de călătoria dureroasă a Italiei”.

Acesta a ținut apoi să-i mulțumească lui Steinmeier pentru ajutorul pe care Germania l-a oferit Italiei în această perioadă, inclusiv cu produse medicale.

Italia este epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa.

Un număr de 651 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza noului coronavirus, bilanțul negru al acestei epidemii ajungând la 5.476 decese. 59.138 de cazuri de infectări au fost raportate, din care 5.560 noi. Doar 7.024 persoane s-au vindecat. 3.000 sunt cazuri critice.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că va fi oprită orice activitate de producție care nu este indispensabilă pentru garantarea aprovizionării cetățenilor cu bunuri esențiale.

„Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a declarat Conte.

Ultima oră
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase
21:25 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic (VIDEO)