Președintele Parlamentului European: UE are responsabilitatea de a accepta refugiația afgani

Președintele Parlamentului European: UE are responsabilitatea de a accepta refugiația afgani
Sursa foto: Pixabay

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat că Uniunea Europeană are responsabilitatea de a accepta refugiați afgani.

Potrivit acestuia, refugiații ce vin din Afganistan, țară care este acum în mâinile talibanilor, ar trebui distribuiți în mod echitabil în rândul țărilor membre.
Președint
”Trebuie să-i protejăm pe cei care au lucrat pentru noi sau ne-au fost colaboratori, nu putem să-i lăsăm în fața răzbunărilor”, a declarat jurnaliștilor Sassoli, potrivit Reuters.

”Avem o responsabilitate. Comisia Europeană poate autoriza distribuirea uniformă a lor în rândul statelor membre pentru a menține o paritate, iar acest lucru poate fi făcut rapid”, a adăugat președintele Parlamentului European.

Peste 2.200 de diplomați și alți civili au fost evacuați din Afganistan cu zboruri militare, a declarat miercuri un oficial occidental din domeniul securității. Un purtător de cuvânt al premieului Boris Johnson a spus, tot miercuri, că Marea Britanie intenționează să opereze la o capacitate de 1.000 de persoane scoase din Afganistan pe zi.