Președintele Siriei: Serviciile de securitate au făcut greșeli în reprimarea protestatarilor

Președintele Siriei: Serviciile de securitate au făcut greșeli în reprimarea protestatarilor
Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a afirmat că autoritățile au făcut unele greșeli în privința dispersării manifestanților anti-guvernamentali, relatează BBC. Potrivit lui Bashar al-Assad, responsabili de...

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a afirmat că autoritățile au făcut unele greșeli în privința dispersării manifestanților anti-guvernamentali, relatează BBC.

Potrivit lui Bashar al-Assad, responsabili de reprimarea protestelor se fac membri slab-pregătiți ai forțelor de ordine.

Președintele a declarat că „Siria a depășit perioada de criză”.

Liderul sirian a adăugat că greșelile celor de la serviciile de securitate au fost făcute din cauză că aceștia nu au experiență în astfel de situații.

„Rolul serviciilor de securitate este de a aduna informații, de a le analiza și de a le preda mai departe autorităților”, a afirmat Assad.

Cu toate că Bashar al-Assad și-a asigurat poporul că țara a ieșit din criză, revoltele continuă, protestatarii sunt nemulțumiți de regimul condus de Assad, iar sute de civili, majoritatea femei, fug de violențele care au loc din ce în ce mai des pe străzile din Tal Kalakh.

Președintele Bashar al-Assad a venit la putere în 2000 și este fiul fostului lider Hafez al-Assad.

Ultima oră