Președintele ucrainean Petro Poroșenko, provocat la duel de un lider separatist

Președintele ucrainean Petro Poroșenko, provocat la duel de un lider separatist
Foto: dailystormer.com

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a fost provocat la un duel, miercuri, de către liderul  republicii autoproclamate Lugansk din estul separatist al Ucrainei, care a sugerat că o astfel de confruntare ar permite instaurarea păcii, relatează AFP.

„Fiecare parte are dreptul să aducă zece martori şi zece reprezentanţi ai presei. Nu voi fi împotriva difuzării acestui duel în direct la un post de televiziune. Vă las să alegeţi locul şi armele”, scrie şeful Republicii populare Igor Plotniţki, într-o scrisoare deschisă adresată lui Poroşenko.

„La ce bun este alimentată ura şi sunt ucişi oamenii, sunt distruse economia şi oraşele? (…) Ar fi mai bine să terminăm printr-un duel cinstit şi să salvăm, cu preţul vieţii proprii, vieţile a mii de persoane”, continuă fostul militar în vârstă de 50 de ani.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Evghen Perebinis, a reacţionat pe contul său de Twitter apreciind că Plotniţki nu este „demn decât de un singur duel: cel cu justiţia ucraineană”.

Plotniţki a fost acuzat de justiţia de la Kiev că a predat-o Rusiei pe Nadia Savcenko, pilot ucrainean, care ar fi fost capturată de rebeli în timpul luptelor. Savcenko este acuzată de Moscova că a participat la o operaţine care a provocat moartea a doi jurnalişti ruşi în iunie, în estul Ucrainei.