EXCLUSIV // Prețuri uriașe la imobiliare, în Cluj-Napoca. Cum arată TOP 5 la nivel național

EXCLUSIV // Prețuri uriașe la imobiliare, în Cluj-Napoca. Cum arată TOP 5 la nivel național
Cluj / Foto: @ClujInsta @Csocseszt (Instagram)

După perioada nefastă provocată de pandemie, domeniul imobiliar revine în forță. În aprilie – sfârșitul lui marties-a înregistrat o scădere abruptă a cererii, de 70%, însă după relaxarea măsurilor, lucrurile au început să se reașeze.

În august 2020, cererea pe piața imobiliară a crescut cu 15% față de ianuarie. Astfel, s-a ajuns la nivelul celei de la începutul luniimartie. Lider din punct de vedere al prețurilor continuă să fie Cluj-Napoca, cu o medie de 1.811 euro/mp.

Pe locul al doileaeste Bucureștiul, cu 1.357 euro/mp, urmat de Timișoara – 1.293 euro/mp, Constanța – 1.234 mp și Brașov – 1.197 mp, arată un raport realizat de Blitz.

Aproape de douăori mai multe vizionări față de perioada în care a debutat pandemia

Perioada martie-aprilie a fost extrem de nefastă pentru antreprenorii, respectiv agenții imobiliari. După 6 luni de la debutul „crizei COVID”, reprezentanții domeniului imobiliar sunt acum de părere că perspectivele sunt pozitive.

„În pandemie a fost destul de greu. Dacă aveam o vânzare într-o lună și una-două închirieri, era bine. De vreo două luni, într-adevăr, se cunoaște o evoluție. Față de perioada cu multe restricții, numărul de vizionări aproape că s-a dublat. În aprilie de exemplu, existau săptămâni chiar și fără nicio vizionare. Acum privim cu încredere, pentru panica legată de pandemie s-a cam terminat”, a declarat Dorinel Stefaniu, agent imobiliar din București, pentru B1.ro.