Primarul din Sviatogorsk a trădat Ucraina și a trecut de partea separatiștilor ruși

Primarul din Sviatogorsk a trădat Ucraina și a trecut de partea separatiștilor ruși
Foto: captura video.

Primarul orașului Sviatogorsk (regiunea Donețk), ocupat temporar, Volodimir Bandura a trădat autoritățile ucrainene și a trecut de partea Rusiei.

Edilul orașului Sviatogorsk, acuzat de trădare

Potrivit presei ucrainene, edilul Bandura a fost agentul Kremlinului și a colaborat mai mult timp cu securiștii ruși.

Biroul de Investigații de Stat a deschis o procedură penală împotriva primarului din Sviatogorsk. Acesta fiind acuzat de trădare.

Primarul a declarat, recent, pe rețelele de socializare că armata ucraineană „ucide cleri și călugări”, iar președintele Volodimir Zelenski și anturajul său au fost acuzați de „nedorință de a capitula”.

Localitatea Sviatogorsk a intrat temporar sub controlul rușilor.  Vladimir Bandura a devenit edilul orașului Sviatogorsk în octombrie 2020.

O tânără de 18 ani, condamnată pe viață

O tânără în vârstă de 18 ani din Ucraina riscă să fie condamnată la închisoare pe viață pentru trădare, după ce le-a transmis rușilor poziţiile soldaţilor şi ale echipamentelor militare ucrainene.

Fata e din Bahmut şi a fost arestată în temeiul legii marţiale.

Anchetatorii o acuză că, în perioada mai – iunie, a colaborat cu una dintre agenţiile de informaţii ruseşti. Prin intermediul rețelelor sociale, ea le-a transmis rușilor coordonatele locaţiilor militarilor şi echipamentelor militare ucrainene din oraşul Bahmut, susține Procuratura Generală din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe