Primele imagini de la jaful anului: Român, trimis în judecată după ce a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris (VIDEO)

Primele imagini de la jaful anului: Român, trimis în judecată după ce a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris (VIDEO)

Au apărut primele imagini cu jaful anului reuşit de un român în Paris. George Ploscaru, bărbatul acuzat că ar fi furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin a fost trimis în judecată alături de alte două persoane pentru constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și acces ilegal la un sistem informatic, informează B1 TV. Ploscaru a fost poreclit de presa franceză "hoţul cu mâini de aur". În doar câteva secunde, românul a reuşit să fure două diamante şi două inele.

20 de minute a durat întâlnirea dintre George Ploscaru şi bijutier. Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se poate observa cum cei doi se așază la o masă. Imediat, bijutierul îi arată cele două inele care valorau aproape cinci milioane de euro.

Pe camerele de supraveghere se mai poate observa cum bijuteriile sunt puse în cutie, aceasta este împachetată, dar, înainte de a se parafa înțelegerea, hoțul român pune cutia în geantă.

Primele imagini de la jaful anului: Român, trimis în judecată după ce a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris

#DIRECT_ONE_l9xr60#

Bijutierul este contrariat și îi cere să scoată cutia, pentru că nu primise banii. Potrivit înțelegerii, trebuia așteptată confirmarea plății online a celor aproape cinci milioane de euro. În acel moment, hoțul i-a întins geanta bijutierului și l-a invitat să scoată singur cutia.

Geanta era dotată cu un compartiment secret. Acolo se afla cutia originală, cu cele două diamante. Cutia scoasă de bijutier era, de fapt, dintr-un alt compartiment al genții și, deși arăta identic, nu era cea originală, în care se aflau inelele, ci un fals, împachetat la fel, dar în care se aflau pietre ieftine luate de pe stradă.
George Ploscaru a povestit întreagul scenariu procurorilor. Mai mult, acesta le-a spus oamneilor legii ca este mândru de jaful comis.

Tâlhăria a avut loc pe 30 decembrie 2016 la Paris. Hoţul român ar fi beneficiat şi de sprijinul unui polițist de frontieră care i-a spus înainte de a intra în țară cu bijuteriile dacă figurează sau nu pe lista din baza de date cu cei dați în urmărire.

George Ploscaru a fost arestat pe 13 ianuarie. Bărbatul a fost prins în România chiar în timp ce încerca să vândă una dintre bijuterii. Între timp, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată.

Urmăriți B1TV.ro și pe