Primul interviu al lui Donald Trump pentru presa din România: Deviza mea este "află tot ce poţi despre lucrul pe care îl întreprinzi"

Primul interviu al lui Donald Trump pentru presa din România: Deviza mea este "află tot ce poţi despre lucrul pe care îl întreprinzi"
Foto: Capital

Noul președinte al SUA Donald Trump a declarat pentru presa din România că deviza sa este “află tot ce poţi despre lucrul pe care îl întreprinzi”. Sfatul l-a primit de la tatăl său Fred C. Trump, despre care spune că avea o formula de succes în patru paşi: “începe, termină, termină bine şi retrage-te” (get in, get done, get it done right and get out).

Aceste afirmații au făcute în cadrul unui interviu acordar de magnatul american pentru revista Capital, în anul 2010.

Magnatul a declarat pentru sursa citată că în România ar investi în imobiliare, a mizat corect pe revirimentul zonei euro și le-a recomandat oamenilor de afaceri și oamenilor politici ca, în perioade de criză, să se concentreze pe soluții, nu pe probleme.

Îi lipsea, însă, și atunci diplomația, a remarcat jurnalista care l-a intervievat, Ana Smădeanu, în prezent managing partner al unei firme de relații publice si comunicare, potrivit Digi24.

Nu pot să îl separ de omul de afaceri, de speculantul imobiliar. Cred că un om politic trebuie să aibă diplomație, să fie, înainte de toate, diplomat și Donald Trump mi se pare lipsit de diplomație.

Mi-a plăcut însă punctualitatea, faptul că a tratat cu seriozitate solicitarea mea și a ținut cont de deadline-ul pe care îl aveam. Nici milionarii noştri nu au fost aşa punctuali”, spune Ana Smădeanu despre interviul telefonic realizat acum șase ani.

Și când ceea ce spunea ceva plat, că doar nu a inventat roata, o spunea cu convingere”, adaugă ea.

În 2010, România resimțea din plin efectele crizei economice globale, salariile bugetarilor erau reduse cu 25 la sută și ieșirea din recesiune nu părea să se producă prea curând. Donald Trump a oferit câteva sfaturi.

Ana Smădeanu: Dacă ar fi să investiți în România, spre ce sectoare v-ați orienta? Imobiliare, energie verde, bursă, turism?

Donald Trump: Cum investițiile imobiliare sunt ceea ce știu să fac mai bine, și în România aș investi tot în acest domeniu.

Ana Smădeanu: Rezidențial sau comercial?

Donald Trump: Înainte să iau această decizie, va trebui să fac o cercetare de piață.

Trump a vorbit și despre cel mai bun sfat primit în afaceri.

"Tatăl meu, Fred C. Trump, mi-a spus întotdeauna: „Află ce poți despre lucrul pe care îl întreprinzi!”. De asemenea, avea o formulă de succes în patru pași: „Începe, termină, termină bine și retrage-te” („Get in, get it done, get it done right and get out”). A fost întotdeauna un sfat bun pentru mine", a mai spus Donald Trump.

De asemenea, republicanul a declarat că dacă ar fi un tânăr antreprenor ar alege să investească tot în imobiliare.

Aș alege domeniul imobiliar. A fost prima mea alegere acum mulți ani și rămâne aceeași și acum.

Ana Smădeanu l-a mai întrebat pe Trump cum ar proceda dacă ar fi managerul unei companii și ar trebui să-și reducă costurile.

Ana Smădeanu: Trebuie să alegeți între concedierea unor oameni și reducerea salariilor tuturor angajaților cu 25%, indiferent de cât de bine își fac treaba sau nu. Pentru ce ați opta?

Donald Trump: Aș reduce salariile pentru a salva locurile de muncă.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE