Primul proces de infringement îndreptat împotriva României, câștigat de stat

Primul proces de infringement îndreptat împotriva României, câștigat de stat
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a calificat, joi, inadmisibilă acțiunea de infringement a Comisiei Europene(CE) împotriva României, în constatarea neîndeplinirii obligațiilor privind consevarea...

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a calificat, joi, inadmisibilă acțiunea de infringement a Comisiei Europene(CE) împotriva României, în constatarea neîndeplinirii obligațiilor privind consevarea păsărilor sălbatice, informează Mediafax.

„Este primul proces de infringement în care România a ajuns să fie chemată de Comisia Europeană chiar în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, iar procesul a fost câștigat de statul român”, a declarat șeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Bogdan Manoiu.

CE a reclamat statul român la Bruxelles pentru că nu ar fi desemnat suficiente teritorii menite să asigure protecția specilor de păsări sălbatice precum și pe cele de păsări migratoare.

CJUE a menționat în decizia sa că România nu a primit posibilitatea de a își prezenta observațiile și apărarea vizavi de acest subiect.