Prințul Harry, la prima revedere cu Familia Regală Britanică, după interviul cu Oprah Winfrey: „Cum își poate arăta fața în Regatul Unit, n-am idee” / „Ar trebui să îi fie rușine” (VIDEO)

Prințul Harry, la prima revedere cu Familia Regală Britanică, după interviul cu Oprah Winfrey: „Cum își poate arăta fața în Regatul Unit, n-am idee” / „Ar trebui să îi fie rușine” (VIDEO)
foto: Hepta.ro / DPA Images / David Davies

Marea Britanie se pregătește de funeraliile Prințului Philip, care vor avea loc sâmbătă la Capela St. George din Castelul Windsor. Deși tradițional un asemenea moment ar fi fost marcat de prezența liderilor de pe prima scenă globală, de această dată evenimentele se vor desfășura în conformitate cu regulile anti-pandemie, astfel că numărul participanților a fost limitat la 30 – nici măcar premierul Regatului Unit nu va participa.

Chiar dacă lista oficială de invitați va fi dezvăluită publicului abia joi, Palatul Buckingham a precizat deja că la înmormântare vor lua parte toți copiii și nepoții Prințului Philip, context în care a revenit în țară și Prințul Harry, care se întoarce în premieră în arhipelag după interviul pe care el și soția sa i l-au acordat lui Oprah Winfrey, în SUA, și în care Casa Regală Britanică a fost acuzată de rasism.

Prințul Harry, la prima revedere cu Familia Regală Britanică, după interviul pe care el și soția sa, Meghan Markle, i l-au acordat lui Oprah Winfrey

Situația a fost remarcată și de jurnalistul Alan Jones, de la Sky News Australia, care a declarat că nu înțelege cum mai poate Prințul Harry să „își arate fața în Regatul Unit”.

„Lista oficială de invitați va fi anunțată joi, însă Palatul Buckhingham a precizat că printre participanți se vor regăsi toți copiii și nepoții Prințului Philip. (…) Totuși, încă o chestie în final, cum își poate arăta fața Prințul Harry în Regatul Unit, n-am idee. Am crezut că el și Meghan credeau că (membrii din, n.r.) Familia Regală sunt niște rasiști demodați”, a declarat Alan Jones.

În aceeași emisiune, el a prezentat o declarație a unui alt editorialist, Brendan O`Neil, care la rândul său a declarat că Prințului Harry „ar trebui să îi fie rușine”.

„Faptul că aceste zvonuri se învârteau în jurul Prințului Philip la sfârșitul vieții sale nu numai că a fost nedrept; Lui Harry ar trebui să îi fie rușine că și-a trecut bunicul și bunica prin storcătorul de speculații globale în timp ce Philip se îndrepta spre ultimul său suflu, iar Regina se pregătea să devină văduvă”, a afirmat Brendan O`Neil.