Probleme în mai multe secții de vot din București-Ilfov. Buletine ștampilate „din comisie” și suspiciuni de turism electoral

Probleme în mai multe secții de vot din București-Ilfov. Buletine ștampilate „din comisie și suspiciuni de turism electoral
foto: ziaruldevaslui.ro

Noi probleme raportate cu privire la mai multe secții de vot din București-Ilfov. Cazurile de buletine deja ștampilate primite de alegători sunt din ce în ce mai multe.

În jurul orei 14:00, la secțiile 782 din Sector 4 și 542 din Sector 3, au fost raportate mai multe cazuri de fraudă. Persoanele care au făcut sesizările ar fi primit buletine de vot cu ștampila deja aplicată pe unul dintre candidați. În jurul orei 16:00, un cetățean de la Secția 131 din Sectorul 1 a raportat aceeași problemă.

În Chiajna, la Sala Sporturilor, unde a fost observat printre alegători controversatul primar Mircea Minea, susținut de PSD și ALDE, care se pregătește de cel de-al 7-lea mandat consecutiv, există suspinciuni de turism electoral. Există posibilitatea ca mai mulți alegători să fi fost aduși cu autocarele să voteze, informează Buletin.de.

Eveniment atipic și în Mogoșoaia, unde la orele după-amiezii, mai mulți alegători ar fi vrut să intre împreună în cabina de vot. S-ar fi iscat un adevărat scandal, informează sursa citată.

Alegerile locale 2020: Prezență la vot mai mare față de2016

Peste 19 milioane de români sunt aşteptaţi la vot la alegerile locale de duminică, 27 septembrie.

Până la ora 17:00, prezenţa la vot este 34,52 % la nivel naţional, iar în Bucureşti este 26,24 %. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu 4 ani, când a fost 22,2 %. Până în prezent, cei mai numeroşi votan’i rămân alegătorii din categoriile de vârstă 45 – 64 de ani şi peste 65 de ani.