Procurorii austrieci cer ridicarea imunității lui Sebastian Kurz

Procurorii austrieci cer ridicarea imunității lui Sebastian Kurz
Foto: Sebastian Kurz (sursă: Facebook / Sebastian Kurz)

Procurorii austrieci au solicitat ridicarea imunității deputatului și fostului cancelar Sebastian Kurz, notează presa străină. Totodată, Parchetul Economic a confirmat faptul că s-a emis și o cerere de extrădare pe numele fostului cancelar.

Într-una din următoarele sesiuni, Parlamentul va decide asupra ridicării imunității lui Kurz, notează Focus.de. Până la această decizie, ancheta împotriva tânărului de 35 de ani fusese anulată pentru moment, după cum a declarat un purtător de cuvânt al autorității judiciare.

Procurorii cer ridicarea imunității lui Sebastian Kurz

Grupul parlamentar conservator ÖVP, pe care Kurz îl conduce, a salutat această mișcare. Astfel, posibilitatea respingerii acuzațiilor împotriva lui Kurz va putea fi în curând disponibilă.

Sebastian Kurz, în vârstă de 35 de ani, este acuzat de delapidare și luare de mită. Kurz ar fi cumpărat articole pozitive în presă din banii contribuabililor.

În prezent, sunt în curs două investigații împotriva fostului șef de guvern. Pe de o parte, procurorul investighează suspiciunea unei declarații false în cadrul comisiei de anchetă din Ibiza.

În plus, se spune că Kurz și cercul său de conducere au cumpărat materiale media pozitive și au înfrumusețat sondaje cu bani fiscali. Un total de zece persoane sunt anchetate sub suspiciunea de infidelitate, luare de mită și corupție. Kurz neagă acuzațiile.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident