Producătorul de echipamente de telecomunicații, Cisco, își încetează activitatea în Rusia și Belarus

Producătorul de echipamente de telecomunicații, Cisco, își încetează activitatea în Rusia și Belarus
Foto: Captură video

Producătorul de echipamente de telecomunicații Cisco reduce afacerile în Rusia și Belarus din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, scrie Reuters.

În luna martie a acestui an, compania americană a stopat vânzările și prestarea serviciilor în regiunea rusă. Astfel, producătorul s-a alăturat marilor companii ce au sprijinit sancțiunile împotriva Federației Ruse.

„Companiile străine care doresc să părăsească Rusia din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova, se confruntă cu perspectiva unor noi legi, care ar putea fi implimentate în următoarele săptămâni. Acestea ar permite Moscovei să confiște activele și să impună sancțiuni penale. Acest lucru a determinat unele companii să-și accelereze planurile de plecare”, se spune în declarație.

Cisco Systems

Cisco Systems Inc este o corporație multinațională americană, care este cel mai mare producător din lume de echipamente de rețea concepute pentru a deservi rețelele de acces la distanță, servicii de securitate, rețele de stocare, rutare și comutare.

Compania a decis să părăsească piața rusească alături de alte sute de companii, după ce, în urma invaziei, Statele Unite, Japonia și alte state au impus sancțiuni împotriva Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe