Profesor de matematică din Berlin, arestat pentru canibalism

Profesor de matematică din Berlin, arestat pentru canibalism
Foto: Pixabay

Poliția germană a arestat un bărbat suspectat de crimă motivată sexual și canibalism, după ce oasele victimei au fost găsite într-un parc din Berlin, informează BBC.

Posibil caz de canibalism în Berlin

Oasele au fost descoperite într-un parc din nordul Berlinului, pe 8 noiembrie, de către oamenii care treceau prin zonă. Experții criminaliști au stabilit că ele aparțineau unui bărbat în vârstă de 44 de ani, dat dispărut în urmă cu două luni.

Câini special antrenați i-au condus pe polițiști la apartamentul din Berlin al suspectului. Acesta ar fi un profesor de matematică, în vârstă de 41 de ani.

Un polițist a declarat pentru cotidianul BZ că de pe unul dintre oase a fost smulsă carnea complet și sunt și alte indicii care „ne determină să suspectăm că Stefan T. a fost victima unui canibal”.

Presupusul asasin, prezentat ca Stefan R., a conversat cu victima pe „chat-uri de internet relevante”, notează agenția germană DPA.
Stefan T., de profesie inginer, a părăsit domiciliul pe 5 septembrie, aproape de miezul nopții, și de atunci nu s-a mai întors. El a fost dat dispărut de către colegii de apartament.

Armin Meiwes, un alt german condamnat la închisoare pe viață pentru canibalism

Media germană a comparat cazul lui Stefan R. cu cel al lui Armin Meiwes, canibal german condamnat la închisoare pe viață în 2006. El își cunoscuse victima pe internet, pe un chat dedicat persoanelor interesate de canibalism. El a filmat crima. Procurorii au susținut apoi că Meiwes, în vârstă de 44 de ani, și-a ucis partenerul (43 de ani) pentru propria plăcere sexuală.

Un alt caz asemănător a fost cel al lui Detlev Günzel, fost comisar de poliție, găsit vinovat că a ucis și măcelărit un bărbat întâlnit pe un site de fetișiști antropofagi. Aici, însă, nu au exista dovezi care să demonstreze că asasinul și-a mâncat victima.