"Prostia europeană faţă cu barbaria musulmană". Eurodeputat: Elita Europei ţine discursuri stupide la tribună, în timp ce terorişti trag liber în sală

"Prostia europeană faţă cu barbaria musulmană". Eurodeputat: Elita Europei ţine discursuri stupide la tribună, în timp ce terorişti trag liber în sală
Foto: Adevarul

Oficialii de la Bruxelles ne îndeamnă să nu îi catalogăm pe imigranți drept teroriști. După atentatele de la Paris, un val de rasism i-a cuprins pe europeni și tot mai puțin țări sunt de acord cu cotele impuse de Merkel și Juncker.

Europarlamentarul Traian Ungureanu îi critică dur pe oficialii de la Bruxelles care ascund că între sutele de mii de imigranți veniți din Orientul Mijlociu se ascund și militanți ai Statului Islamic.

“Elita Europei ţine discursuri stupide la tribună, în timp ce terorişti musulmani trag liber în sală”, scrie eurodeputatul român într-un articol pentru adevărul.

După atentatele de la Paris, oamenii sunt tot mai speriați, se tem să mai iasă din case, iar autoritățile au restrictționat chiar și târgurile de Crăciun.

“Duminică seara, singura prezenţă notabilă la Bruxelles erau stafii locale gata să se arunce pe trotuar la primul strănut plecat din spate. Priviri de animal hăituit cercetau mişcarea neinspiratului care n-avea altceva de făcut decît să-şi deschidă haina în căutare de pix sau ţigări ”, povestește Ungureanu.

În acest ritm, marile orașe ale Europei vor ajunge „saloane de boli nervoase”. Liderii de la Bruxelles ne sfătuiesc doar să nu-i deranjăm pe noii veniți, să nu publicăm caricature, nimic din ceea ce i-ar putea face capabili de noi tragedii.

“Eu ştiu aşa: dacă primeşti pe cineva în casă, iar musafirul te sfătuieşte, de cum s-a aşezat în fotoliu, să îi interzici soţiei să se mai machieze sau te anunţă că nu va folosi toaleta, pentru că sufrageria e mai largă şi mai aproape, îl pofteşti afară. Cu tradiţie, merite istorice şi diversitate culturală cu tot. Liderii noştri politici şi mediatici sînt, însă, de cu totul altă părere. Cu cît mai sfruntate pretenţiile oaspetului, cu atît mai admirabilă şi mai fascinantă cultura din care vine. Şi cu atît mai bogată asistenţa socială pentru el şi puioasele lui neamuri. Nemaivorbind că înţelepţii înghesuiţi în ghetto-urile musulmane primesc, din ziare, şcoli şi discursuri politice, informaţia după care cultura ţării gazdă e ruşinea pămîntului. În aceste condiţii, domnii oaspeţi se deprind să decidă ce putem publica şi ce nu sau cum putem glumi şi cum nu. Şi, în cele din urmă, cît merităm să trăim”, explică europarlamentarul.

Edward Snowden, fost angajat al NSA, are și el partea lui de vină în problema terorismului mondial, spune Traian Ungureanu. Acesta “a pus la dispoziţia bunului terorism islamic tot ce era de ştiut despre mijloacele de interceptare americane”.

 „Eşti cool, dear Edward! Morţii de la Paris, epavele de la Bruxelles şi viitorii ciopîrţiţi europeni te salută şi îţi sînt recunoscători!”, spune eurodeputatul, ironic.

Furia ucigaşă a Islamului anu este răspunsul la amestecul Occidentului în lumea arabă. Atunci, aceștia nu ar mai ucide șiiți, kurzi sau iordanieni.

“Tot ca să se răzbune pe imperialismul britanic? Şi încă ceva: după două donaţii nucleare americane în Japonia şi 50 de ani de dictatură sovietică în Europa de Est, unde sînt teroriştii japonezi juraţi să omoare americani şi teroriştii polonezi cu veste sinucigaşe în metroul moscovit? Aliaţii occidentali au distrus militar statul german şi statul japonez. Problema nu e că Occidentul a intervenit în Orientul Mijlociu, ci că n-a intervenit destul. O mulţime de eurolideri se jură că vor să distrugă Statul Islamic, dar pentru asta nu e suficient să arunci bombe din cer în păpuşoi. Şi nici teoriile despre măreţia musulmană nu ajută”, explică oficialul român.

Teroriştii musulmani deformează învăţătura islamică, iar a doua “prostie oficială spune că Statul Islamic nu are de-a face nici în clin, nici în burkă – atenţie! – cu adevăratul Islam”, este de părere Ungureanu.

Altă explicaţie ne aminteşte indignat că Occidentul a jefuit lumea arabă, că i-a furat petrolul şi i-a prăpădit resursele, de la persane la cămile: „Evident, şoselele, spitalele şi ştiinţa de carte lăsate în urmă de Occident nu se consideră. Dar, dacă arabii trebuie despăgubiţi, se poate aranja. Trebuie doar să mai aştepte un pic, pînă încasăm şi noi despăgubirile de la otomani şi de la ruşi.

Urmează argumentul cu sărăcia şi excluderea. Conform lui Traian Ungureanu, nici asta nu explică jihadul pe care îl comit militanții acestei grupări teroriste.

“Statul în fund ar explica Statul Islamic. Şomajul şi marginalizarea ar îndreptăţi obida bieţilor radicali (terorist nu e voie să spui, că se poate supăra omul şi îi explodează vesta). Rezultă de aici că muslmanii sînt singurii săraci ai lumii. Indienii, chinezii, bulgarii şi lituanienii îndură şi ei, dar numai musulmanii au voie să se revolte măcelărînd oameni nevinovaţi. În plus, printr-un mister care continuă să scape observatorilor, est-europenii şi asiaticii găsesc de muncă. Musulmanii, şi numai ei, ajung prea tîrziu şi rămîn pe ajutoare sociale, plus case cu chiria plătită de stat, ceea ce, fireşte, îi scoate din minţi. Pesemne asta i-a făcut pe aceşti necăjiţi să scuipe şi să înjure de rămas bun forţele speciale franceze care lichidaseră celula teroristă ascunsă în cartierul Saint Denis, după masacrul de vineri 13 noiembrie”, se mai arată în articol.

“Dar poate e mai bine în Belgia. În Molenbeek, micul cartier mare crescătorie de terorişti din Bruxelles, există un bloc cu un bar la parter. Era cuibul excluşilor cu Kalashnikoave. La etajele de deasupra, muncitori români şi polonezi. Răspunsul lor la întrebarea ce ştiţi despre vecinii de la parter: nu-i cunoaştem, că ne sculăm dimineaţa la 5, plecăm la muncă, ne întoarcem seara, mîncăm ceva şi ne culcăm. Fraierii Europei”, conchide europarlamentarul român.