Proteste violente la Tel-Aviv: 30 de oameni au fost răniţi, printre care şi 23 de poliţişti (VIDEO)

Proteste violente la Tel-Aviv: 30 de oameni au fost răniţi, printre care şi 23 de poliţişti (VIDEO)
Foto: wikimedia.org

Mii de etiopieni au ieşit, duminică seară, pe străzile din Tel Aviv pentru a manifestaţie anti-rasism, informează B1 TV.

 Lucrurile au degenerat însă şi protestatarii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle.

Forţele de ordine i-au împrăştiat pe manifestanţi cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

Nemulţumirile au apărut după ce săptămâna trecută au apărut pe reţele de socializare imagini cu un poliţist care bate un soldat de origine etiopiană.

Au fost multe cazuri în care cetăţeni israelieni de origine etiopiană au fost bătuţi de poliţişti.

Cel puţin 30 de oameni au fost răniţi printre care şi 23 de poliţişti în urma violenţelor de stradă.

Manifestanţii au încercat să se aprope şi de locuinţa premierului Benjamin Netanyahu, însă au fost întâmpinaţi cu tunuri de apă de forţele de ordine.

Liderul guvernului israelian a promis că se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii etiopiene pentru a aplana conflictul.

Proteste violente la Tel-Aviv

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)