Protestele românilor, amplu tratate în presa internațională. France-Presse: Incendiul este o dramă naţională

Protestele românilor, amplu tratate în presa internațională. France-Presse: Incendiul este o dramă naţională

Revolta românilor împotriva sistemului şi a corupţiei, după drama din Clubul „Colectiv”, nu a trecut neobservată în presa internaţională, informează B1 TV. Jurnalişti de la BBC News, de la agenţiile Reuters şi France-Presse au relatat despre protestele de aseară, din Bucureşti.

Aproximativ 25 de mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea.
Cel puțin 20 de mii de oameni au mărșăluit pe străzile capitalei României, cerând demisiile autorităţilor, în urma incendiului fatal de la Clubul Colectiv”, potrivit BBC News. Jurnaliştii britanici scriu că patronii clubului sunt arestaţi şi amintesc cum s-a ajuns la tragedia în care au murit atâţia tineri.

„Mii de oameni au participat aseară la un marş, în Bucureşti. Ei s-au oprit în faţa Guvernului, pentru a cere demisii după incendiul produs într-un club, soldat cu peste 30 de morţi şi zeci de răniţi aflaţi în stare critică”, titrează agenţia de presă Reuters.

„Ignorând apelurile la demisie, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că va construi un monument în faţa Clubului Colectiv”, mai notează jurnaliştii de la Reuters.
„România: manifestaţie antiguvernamentală după incendiul din club”, titrează şi Agenţia France-Presse.

„Peste 15.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului pentru a cere demisia premierului social-democrat Victor Ponta şi a ministrului de Interne”, scrie şi Agenţia France-Presse, care arată că incendiul soldat cu peste 30 de morţi este o „dramă naţională”.

Urmăriți B1TV.ro și pe