Rachetele rusești au lovit Odesa, oraș-port la Marea Neagră: „Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii din regiune, ci și presiunea psihologică asupra populației civile” (FOTO, VIDEO)

Rachetele rusești au lovit Odesa, oraș-port la Marea Neagră: „Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii din regiune, ci și presiunea psihologică asupra populației civile” (FOTO, VIDEO)
O rachetă Iskander fotografiată în timpul exercițiului militar rusesc Grom 2019. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Mai multe rachete au lovit sâmbătă Odesa, oraș-port la Marea Neagră, susține purtătorul de cuvânt al administrației regionale, Serhiy Bratchuk, potrivit Reuters.

Rachetele rusești au lovit orașul Odesa și alte ținte din regiune

Înainte ca orașul să fie lovit fuseseră atacate cu rachete și alte ținte din regiunea omonimă, a mai precizat Serhiy Bratchuk, care nu a oferit și alte detalii.

CNN a vorbit la rândul său despre incident și spune că, potrivit administrației regionale militare, Federația Rusă a tras patru rachete către orașul Odesa.

„Inamicul continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii din regiune, ci și presiunea psihologică asupra populației civile”, a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene.

Nu au fost înregistrate victime, au adăugat militarii ucraineni.

Pe de altă parte, administrația militară regională ucraineană a prezentat și un videoclip surprins din dronă cu un atac care a vizat o navă rusească de patrulare din Marea Neagră.

În ultimele zile, forțele aeriene ucrainene au executat mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, care se află sub ocupație rusă. Spre exemplu, marți, armata ucraineană anunța că a lovit cel puțin două poziții militare rusești de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

Între timp, Programul Mondial Alimentar al ONU a solicitat redeschiderea porturilor din regiunea Odesa pentru a frâna criza globală din sector.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:16 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”