Radu Banciu, despre faptul că România a votat împotriva cotelor de refugiați la Consiliul JAI: Nu îți iubești aproapele numai când lucrurile merg bine. Noi, într-un moment de cumpănă, am ales o coteală absolut jalnică (VIDEO)

Radu Banciu, despre faptul că România a votat împotriva cotelor de refugiați la Consiliul JAI: Nu îți iubești aproapele numai când lucrurile merg bine. Noi, într-un moment de cumpănă, am ales o coteală absolut jalnică (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre aprobarea cotelor obligatorii de imigranți la Consiliul JAI, Cehia, Slovacia, România şi Ungaria, fiind singurele țări care au votat împotrivă.

”Eu nu zic că nu poți să fii împotriva Uniunii, eu nu zic că ești obligat să respecți ad literam toate regulile de acolo, eu nu spun că ai devenit un robot dacă ești cetățean al Uniunii Europene. Eu spun că într-o situație de genul acesta, dacă ai un pic de tact, nu mai vorbesc de viziune politică, nu te poți pune contra curentului când vii din România. Sigur, dacă erai neamț, francez, englez, puneai altfel condițiile. Noi n-am demonstrat nimic în UE, asta e unu la mână, pe lângă faptul că această situație creată de țările din Europa Centrală și de Est, printre care și noi, denotă pe undeva că unii nici nu-și meritau locul în UE”, a spus Banciu.

”Nu îți iubești aproapele numai când lucrurile merg bine și, dacă ăla stă două săptămâni în spital, ai terminat-o cu el. Noi, într-un moment de cumpănă, fără să folosim cuvinte mari, am ales ceea ce am făcut cam toată istoria noastră – o coteală din asta absolut jalnică”, a mai comentat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre faptul că România a votat împotriva cotelor de refugiați la Consiliul JAI

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome