Recensământ: Pentru prima dată, numărul creștinilor din Anglia și Țara Galilor a scăzut sub pragul de 50%

Recensământ: Pentru prima dată, numărul creștinilor din Anglia și Țara Galilor a scăzut sub pragul de 50%
Foto: Pixabay

Creștinii nu mai au ”majoritate absolută” în Anglia și Țara Galilor, relevă rezultatele unui recensământ efectuat anul trecut. Totuși, numărul acestora rămâne cel mai ridicat procentual.

Oamenii nu au fost întrebați dacă aparțin Bisericii Anglicane, celei catolice sau altei confesiuni creștine, precizează The Guardian.

Recensământ: Creștinii nu mai au ”majoritate absolută” în Anglia și Țara Galilor

Numărul creștinilor în Anglia și Țara Galilor a scăzut cu 5,5 milioane, de la aproximativ 59,3%, în 2011, la 46,2%, în 2021.

22,2 milioane de oameni, adică 37,2% din populație, au declarat că nu au nicio religie – al doilea cel mai frecvent răspuns după ”creștin”.

Recensământul a mai arătat că, în ultimii 20 de ani, numărul celor care nu au nicio religie a crescut cu 14,8%.

3,9 milioane de oameni au declarat că sunt de religie islamică, față de 2,7 milioane în 2011.

„A trecut vremea în care mulți oameni se identificau aproape automat ca fiind creștini. Sunt sondaje care arată constant cum acești oameni încă sunt în căutarea adevărului spiritual, înțelepciunii și valorilor după care să trăiască”, a declarat Stephen Cottrell, arhiepiscopul din York.

În Anglia și Țara Galilor, peste 80% din populație e albă

Același recensământ mai arată că în Anglia și Țara Galilor 81,7% din populație e albă, inclusiv cea non-britanică. Procentul e în scădere față de la 86%, cât era în 2021.

9,3% din populație e asiatică, în creștere de la 7,5%, 2,5% e de culoare, în creștere de la 1,8%, iar 1,6% sunt de alte etnii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:43 - Trafic redeschis între Rânca și Novaci, pe DN 67 C. Prefectul din Gorj: Se acționează cu mai multe utilaje pentru că încă ninge abundent. Suntem sub Cod portocaliu de ninsori și viscol (VIDEO)
09:37 - Ceartă cu miză de 6,5 de milioane de euro în Vrancea, după dezastrul de la sfârșitul săptămânii trecute. Prefectul Nicușor Halici acuză firmele lui Victor Roman că nu deszăpezesc, conform contractului, drumurile județene
09:36 - Vica Blochina a fost eliminată de la Survivor România în urma votului publicului, Jorge a părăsit și el competiția din motive medicale. Cum a reacționat Bianca Patrichi
09:34 - Două droguri sintetice fac ravagii în rândul adolescenților din România. Motivul pentru care nu au fost interzise până acum
09:29 - Arad: Un bărbat a spânzurat un câine, în timp ce vecinul său îl ruga să elibereze animalul
09:24 - Psihologul Mirela Zivari, după cazul din Bacău: Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, iar școala devine arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile (VIDEO)
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive