Recep Erdogan acuză SUA de susținere a teroriștilor kurzi

Recep Erdogan acuză SUA de susținere a teroriștilor kurzi
Foto: dailystormer.com

Ankara a ținut un discurs împotriva americanilor. Preşedintele Turciei critică Statele Unite pentru colaborarea dintre americani și grupările kurzilor sirieni, transmite Digi24.

Recep Erdogan a menționat că în acest fel, americanii nu sunt de partea Turciei, ci a unor organizaţii teroriste.„Noi susţinem că PYD (Uniunea Democratică a Kurzilor din Siria – n.r.) este o organizaţie teroristă. Oficialii americani susţin că PYD nu este o organizaţie teroristă. De aceea îi întreb pe americani, de câte ori v-am explicat acest lucru? Sunteţi de partea noastră sau de partea organizaţiilor teroriste PYD şi PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan – n.r.)? America, nu e nevoie să ne prezentaţi pe cei din PYD. Îi cunoaştem foarte bine. Îi ştim la fel de bine pe cei din gruparea Stat Islamic. Nu sunteţi în stare să înţelegeţi legăturile dintre kurzii sirieni din PYD şi kurzii din PKK, care au transformat toată regiunea într-o mare de sânge. Situaţia din Siria a devenit o migraţie forţată de un masacru. Cei care îi văd pe refugiaţi ca pe un motiv de teamă au devenit surzi şi orbi la tragedia Siriei. ONU ne cere să primim şi mai mulţi refugiaţi. Dacă e aşa de uşor, cum să facem asta? Până acum, am primit trei milioane de irakieni şi sirieni. Câţi au primit alţii? Ce ţară a primit 300 de refugiaţi, 500, 1.000? Noi am primit trei milioane! ONU ne-a dat 455 de milioane de dolari. Dar cheltuielile noastre sunt de aproape zece miliarde de dolari!”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu