Record negru în Germania. Țara a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate COVID-19

Record negru în Germania. Țara a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate COVID-19
Foto: Pixabay

Miercuri, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice asociate cu virusul Sars-Cov-2 din februarie, până acum, conform CNN. În ultimele 24 de ore, 69.601 noi infecţii au fost raportate şi alte 527 de persoane au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Cel mai negru record al Germaniei

Astăzi, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate cu virusul Sars-Cov-2 din 18 februarie, când au fost înregistrate 534 de decese. Chiar și așa, rata de incidență pe șapte zile a scăzut ușor, însă aceasta rămâne la un nivel alarmant – 427 la 100.000 de locuitori.

Această veste a venit chiar în ziua în care Olaf Scholz a fost investit în funcția de cancelar al Germaniei. înlocuind-o pe Angela Merkel. De asemenea, Germania se luptă în acest moment cu al patrulea val al pandemiei, iar pentru a rezolva această problemă, Karl Lauterbach, un epidemiolog proeminent, a fost numit ministru al Sănătății.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat carantinarea persoanelor ce nu s-au vaccinat sau refuză să se vaccineze. Acestea fiind private de toate afacerile publice, mai puțin cele esențiale, precum supermarketurile și farmaciile, pentru a diminua răspândirea virusului Sars-Cov-2. Chiar și așa, această interdicție nu se aplică persoanelor ce au trecut recent prin boală și pot dovedi acest fapt.

Vaccinarea obligatorie, o posibilitate în Germania

De asemenea, oficialitățile germane au anunțat probabilitatea impunerii vaccinării persoanelor în următoarele luni, dacă legea va fi votată de către parlament. De altfel, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că vaccinarea obligatorie ar trebuie să fie ultima formă de luptă împotriva virusului.

De asemenea, Germania se luptă acum și cu infectarea cu noua tulpină sud-africană ce a pus stăpânire pe Africa de Sud și a băgat în sperieți tot mai multe state de pe tot globul. De la Japonia, la Canada, tot mai multe state au decis să-și închidă granițele pentru a combate răspândirea variantei Omicron a virusului.