„Regele spărgătorilor de bancomate” este român. A fost arestat în Irlanda, după ce a creat prejudicii uriașe

„Regele spărgătorilor de bancomate este român. A fost arestat în Irlanda, după ce a creat prejudicii uriașe

Elvis Chiriac (34 de ani) este unul dintre infractorii români cu notorietate la nivelul Europei. Germania, Austria, Marea Britanie și Irlanda se numără printre țintele preferate ale infractorului originar din Bacău.

Cunoscut în presa locală drept „Regele spărgătorilor de bancomate”, Elvis Chiriac a obținut nu mai puțin de 3 milioane de euro în urma jafurilor din Marea Britanie, noteazăZiarul de Bacău.

44 de imobile cumpărate din bani furați

Prima condamnare a primit-o în 2014. Până atunci a reușit să fure atât de mulți bani încât și-a cumpărat 44 de imobile. Pe lângă condamnarea la închisoare, i s-au mai confiscat peste 700.000 de dolari. După eliberare, jafurile sale au căpătat o nouă amploare.

„Infractorii manipulează bancomatele, astfel încât clienții să nu primească numerar atunci când folosesc cardul. Banii sunt prinși în bancomat până când infractorii se întorc și îi scot, după care dispar fără urmă”, au declarat polițiștii pentru The Irish Sun.

Elvis Chiriac, liderul grupării infracționale „Austrian”, acționa mereu cu membrii familiei sale. Chiriac și rudele sale de sânge au dat lovitură după lovitură timp de mai bine de 10 ani.