Reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Chizhov: Problema migrației, o lovitură psihologică puternică pentru țările care au aderat recent la UE

Reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Chizhov: Problema migrației, o lovitură psihologică puternică pentru țările care au aderat recent la UE
Foto: russianmission.eu

În contextul crizei refugiaților cu care se confruntă Europa, reprezentamtul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Chizhov, a declarat că această problemă a devenit o lovitură psihologică puternică pentru țările care au aderat recent la UE, informează agenția de presă TAS. “Actuala situație a devenit o lovitură psihologică puternică — acest lucru este vizibil — pentru țările care au aderat recent la UE. În primul rând, pentru țările din Europa Centrală și de Est”, a precizat Vladimir Chizhov, pentru postul de televiziune Rossia-24.

Reprezentantul Rusiei la UE a mai declarat că țara sa nu este străină de o asemenea problemă și, deși Uniunea Europeană și Rusia mențin dialogul și schimbul de experiență în vederea soluționării problemelor refugiaților, această resursă nu este folosită în mod suficient.

În ceea ce privește migrația, această problemă nu-i este străină Rusiei. În virtutea geografiei și a istoriei sale, precum și a multor alte împrejurări, Rusia este o țară de plecare, tranzit și destinație pentru fluxurile de migranți. De aceea, noi avem experiență și suntem gata să o împărtășim. Noi avem un dialog pe marginea migrației cu UE, dialog ce continuă, dar care, în mod evident, nu este folosit în mod suficient”, a declarat Vladimir Chizhov.

Tags: