Republica Moldova sărbătorește 20 de ani de la proclamarea independenței

Republica Moldova sărbătorește 20 de ani de la proclamarea independenței

Republica Moldova sărbătorește, sâmbătă, 20 de ani de la proclamarea independenței, numeroși oficiali și ambasadori fiind prezenți la cere ceremonia organizată la monumentul lui Ștefan cel Mare din Chișinău, informează Info-Prim Neo.

„În urmă cu 20 de ani, pe ruinele unui vast imperiu a apărut un stat nou – Republica Moldova, cel care pe drept ne aparţine, în care trăim acum liberi, ne educăm copiii şi dăm lumii semnalul clar că ne-am înscris într-un sistem civilizat, bazat pe democraţie şi ordine mondială”, a declarat premierul Vlad Filat.

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, le-a urat „La mulți ani!” cetățenilor moldoveni de „ziua de naștere a Republicii Moldova”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău – ambasadorii Rusiei, Ucrainei, României.

Ambasadorul României, Marius Lazurca, a declarat că ziua de 27 august este un semn de redeşteptare naţională „a tuturor românilor din stânga Prutului”.

Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a venit să depună flori la monument, însoțit de conducerea partidului său, PCRM.

Republica Moldova sărbătoreşte, sâmbătă, 20 de ani de la proclamarea independenţei faţă de Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe