Republicanii din prima linie nu le dau nicio speranță democraților: Lindsey Graham dă asigurări că nominalizarea lui Donald Trump pentru Curtea Supremă va fi confirmată de Senatul SUA

Republicanii din prima linie nu le dau nicio speranță democraților: Lindsey Graham dă asigurări că nominalizarea lui Donald Trump pentru Curtea Supremă va fi confirmată de Senatul SUA
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Republicanii din Senatul SUA dispun de suficiente voturi pentru a o confirma în funcție pe înlocuitoarea regretatei judecătoare Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dă asigurări Lindsey Graham, președintele Comisiei pentru afaceri judiciare din Camera superioară a Congresului american.

Republicanii din Senatul SUA vor confirma nominalizarea lui Donald Trump pentru Curtea Supremă, spune Lindsey Graham

„E destul de clar că dacă (n.r. – democrații) vor un deznodământ anume, pur și simplu vor distruge viața oricui pentru a păstra locurile libere”, a afirmat Lindsey Graham, potrivit Fox News.

„Au spus că au încercat să îl distrugă pe Brett Kavanaugh astfel încât să poată umple ei locul (n.r. – la Curtea Supremă) – au fost suficient de fraieri să spună asta. Am mai văzut filmul acesta. Nu va funcționa, n-a funcționat cu Kavanaugh”, a adăugat senatorul republican.

„Avem voturile pentru a o confirma pe înlocuitoarea judecătoareai Ginsburg înainte de alegeri (n.r. – scrutinul prezidențial american va avea loc în 3 noiembrie)”, a mai spus Lindsey Graham, cu precizarea că va începe formalitățile în Comisia pentru afaceri judiciare, astfel încât plenul Senatului SUA să poată valida nominalizarea făcută de președintele Donald Trump până la scrutin.

După ce Lindsey Graham a pledat pentru parcurgerea circuitului de numire până în alegeri, la casa senatorului republican s-au adunat mai mulți protestatari. Reacția sa nu s-a lăsat așteptată – Lindsey Graham a subliniat că democrații și demonstrații nu îivor intimida nici pe el, nici pe Mitch McConnell, liderul majorității republicane din Senat.

Donald Trump a promis că va nominaliza o femeie pentru înlocuirea lui Ruth Bader Ginsburg

Președintele SUA în exercițiu a promis că va nominaliza o femeie pentru înlocuirea lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă, acolo unde a mai numit doi judecători în timpul mandatului său la Casa Albă. ConservatoareaAmy Coney Barrett ar fi în pole position pentru nominalizare.În vârstă de 48 de ani, Barrett a fost o candidată cu șanse mari la postul care avea să fie ocupat în cele din urmă de Brett Kavanaugh, în anul 2018. La acel moment, Donald Trump le-ar fi spus apropiaților săi că o păstrează pe Barrett pentru momentul când va trebui înlocuită Ginsburg.

Potrivit situației actuale, trei dintre judecătorii Curții Supreme au fost nominalizați de George W Bush (John Roberts, Clarence Thomas și Samuel Alito), unul de Clinton (Stephen Breyer) și doi de Obama (Elena Kagan și Sonia Sotomayor). Lista este completată de cei doi oameni instalați la propunerea luiDonald Trump(Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh) și mai rămâne de ocupat doar locul lăsat vacant de decesul lui Ruth Bader Ginsburg.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament