Se dă afară! Au concediat sute de oameni: „Suntem toți împotriva unei mașinării”

Se dă afară! Au concediat sute de oameni: Suntem toți împotriva unei mașinării
Foto: Hepta.ro

Amazon există un algoritm care angajează, evaluează și concediază milioane de oameni. În tot acest procest nu sunt implicate resurse umane care să evalueze procesul.

Presa străină susține că roboții au ajuns să controleze viitorul angajaților, iar un caz cunoscut este cel al lui Stephen Normandin, un curier care a lucrat timp de 4 ani pe străzile din Phoenix, acolo unde a și livrat colete pentru Amazon.

Totul până într-o zi, când a primit un e-mail generat automat, în care era anunțat că nu își face treaba suficient de bine, după cum ar fi considerat chiar algoritmul companiei.

Curierii de la Amazon, concediați de roboți

„Tocmai m-a concediat o mașinărie”, au fost primele gânduri ale bărbatului, potrivit Bloomberg.

La vârsta de 63 de ani, bărbatul susține că nu a fugit niciodată de muncă, iar algoritmii de la Amazon l-au concediat doar pentru că nu a putut livra anumite colete, însă întotdeauna a existat un motiv absolut obiectiv pentru acest lucru.

„Deci m-am supărat, fiindcă la mijloc este reputația mea. Ei zic că nu mi-am făcut treaba, când știu foarte bine că am făcut-o”, a explicat bărbatul, pentru sursa citată.

Roboții iau decizii în locul oamenilor la Amazon

Compania este cunoscută pentru lucru cu roboți, iar faptul că mașinăriile iau decizii în locul oamenilor nu este un secret.

În cadrul Amazon, roboții sunt un important factor de decizie în departamentul de resurse umane. Ei decid angajaările, concedierile și ei evaluează angajații.

Întregul proces este realizat doar de roboți, fără contribuția umană.