Rockerițele de la Pussy Riot, în detenție până în 2013 după rugăciunea anti-Putin cântată în fața altarului (VIDEO)

Rockerițele de la Pussy Riot, în detenție până în 2013 după rugăciunea anti-Putin cântată în fața altarului (VIDEO)
Un tribunal din Moscova a ordonat menţinerea în detenţie până în ianuarie 2013, a celor trei tinere din grupul Pussy Riot. Fetele au fost arestate în luna februarie pentru o ''rugăciune punk'' anti-Putin,...

Un tribunal din Moscova a ordonat menţinerea în detenţie până în ianuarie 2013, a celor trei tinere din grupul Pussy Riot. Fetele au fost arestate în luna februarie pentru o ”rugăciune punk” anti-Putin, cântată în faţa altarului Catedralei Iisus Mântuitorul din Moscova.

Membrele grupului, cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani, riscă până la şapte ani de închisoare pentru huliganism. Ele  vor rămâne în arest până la 12 ianuarie, după cum a precizat o purtătoare de cuvânt a tribunalul unde acestea sunt judecate.

Unul dintre avocaţii tinerelor au declarat că ceea ce se întâmplă este teatrul absurdului şi nu o anchetă sau un proces. Apărarea a denunţat o’comandă politică şi a comunicat că vor face apel la decizia instanţei.

Amnesty International a cerut abandonarea acuzaţiilor şi eliberarea imediată a rockeriţelor, pe care le consideră prizoniere de conştiinţă.

Cele trei membre ale formaţiei Pussy Riot au fost arestate pe 21 februarie, înainte de alegerile prezidenţiale din 4 martie, câştigate de Vladimir Putin. Atunci ele au pătruns, cu cagule pe cap, în principala catedrală din Moscova şi au cântat ”o rugăciune punk” anti-Putin în faţa altarului.

Rugaciune punk anti-Putin

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21868').select();" id="embed_text_21868" />