România, SUA, UE și Rusia, printre partenerii Guvernului Maia Sandu: Blocul ACUM a anunțat ce țări sprijină coaliția dintre pro-europeni și pro-ruși (FOTO)

România, SUA, UE și Rusia, printre partenerii Guvernului Maia Sandu: Blocul ACUM a anunțat ce țări sprijină coaliția dintre pro-europeni și pro-ruși (FOTO)
Foto: Facebook/Maia Sandu

România, SUA, UE, Consiliul Europei, Rusia și Marea Britanie sunt doar câțiva dintre partenerii externi care susțin Guvernul Maia Sandu din Republica Moldova și Parlamentul votat la 24 februarie, potrivit postării lansate de blocul electoral ACUM pe pagina de Facebook.

Alături de entitățile menționate, ACUM a precizat că se mai bucură de susținerea următoarele state: Franța, Germania, Polonia, Elveția, Suedia, Lituania, Canada și Finlanda.

În orice caz, situația din Republica Moldova continuă să fie una extrem de tensionată, în condițiile în care tabăra lui Vladimir Plahotniuc refuză să renunțe la putere. Oligarhul moldovean și democrații săi continuă să invoce deciziile Curții Constituționale pentru a bloca activitatea Guvernului Maia Sandu, comportându-se ca și cum cabinetul Filip este încă în funcție.

În aceste condiții, Republica Moldova a trăit, miercuri, un episod destul de rar pentru ceea ce se vrea a fi o democrație funcțională. Polițiștii loiali lui Plahotniuc au descins peste polițiștii loiali Maiei Sandu, într-o încercare de a-i intimida. Această situație a fost generată de refuzul lui Alexandru Pînzari, șeful poliției moldovene, de a se subordona noului ministru de Interne, co-președintele ACUM Andrei Năstase, fiind unul dintre fidelii lui Vladimir Plahotniuc. (Detalii AICI)

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)