Românii, obligați și după 10 iulie să stea în carantină dacă vizitează Anglia

Românii, obligați și după 10 iulie să stea în carantină dacă vizitează Anglia
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua

Turiștii români vor fi obligați și după 10 iulie să stea în carantină dacă vizitează Anglia, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Buvernul britanic a stabilit lista statelor ai căror cetățeni nu vor mai intra în carantină dacă merg în Marea Britanie.Este vorba despre 59 de state și teritorii, dar nu și România, după cum se poate vedea în comunicatul postate pe site-ul Guvernului Britanic.Măsura intră în vigoare săptămâna viitoare.

Români, obligați să stea în carantină dacă vizitează Anglia

Autoritățile de la Londra nu au inclus România pe lista statelor ai căror cetățeni pot vizita Anglia fără a sta în carantină impusă de 14 zile.

Printre cele 59 de state și teritorii care vor forma coridoare cu Anglia sunt Australia, Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Serbia, Norvegia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Turcia.

Pub-urile din Anglia se redeschid sâmbătă, 4 iulie

Pub-urile din Anglia se redeschis sâmbără, 4 iulie, pentru prima oară de la 20 martie, când guvernul a închis toatelocalurile din Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19. A fost o măsură fără precedent.

Pub-urile britanice au funcționat fără întrerupere din perioada mediavală, neînchizându-și porțile nici în timpul celor două războaie mondiale.

În contextul redeschiderii barurilor, premierul Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici, vineri, să se comporte responsabil în acest weekend, când se vor resdechide barurile, și le-a cerut să nu își bată joc de efortul colectiv de a limita răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters.

„Sper foarte mult că oamenii se vor comporta responsabil și se vor bucura de vară în siguranță. Cred că stăm destul de bine, dar mesajul meu este, haideți să nu ne batem joc acum”, a spus premierul Boris Johnson.

Redeschiderea barurilor, doar în condiții stricte

Viața în barurile din Anglia va fi marcată de reguli de siguranță sanitară. Consumatorii vor trebui să stea la o distanță de cel puțin doi metri unul de celălalt – dacă este posibil – iar mesele vor fi și ele așezate la o distanță specifică.

Clienţii pub-urilor din Anglia vor trebui să îşi dezvăluie numele înainte de a comanda o halbă de bere şi, în plus, nu vor fi permise spectacole live la bar. Totul pentru a limita răspîndirea noului coronavirus, care în Marea Britanie a dus la decesul a peste 43.000 de persoane.

Anglia vrea să repornească motoarele economiei

Luna trecută, autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat că nivelul de alertă de coronavirus din Regatul Unit a fost redus de la 4,la 3.

Noi măsuri de relaxare au fost anunțate înAnglia, care vor fi implementate începând de luna viitoare, din data de 4 iulie.

Saloanele de înfrumusețare, hotelurile, restaurantele, puburile, cinematografele, galeriile de artă și muzeele se vor redeschide, cu condiția ca oamenii să păstreze distanța socială, de minim 2 metri. De asemenea, și evenimentele private, cum ar fi nunțile vor putea fi permise, cu maxim 30 de participanți.

Teatrele și sălile de concert, care au în vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui să aștepte. Cel mai probabil, vor primi „undă verde” în următoarea etapă de relaxare.

Urmăriți B1TV.ro și pe