Rusia a început să-și consolideze trupele în estul Ucrainei: „Lucrează pentru a-și consolida capacitățile și pentru a le completa”

Rusia a început să-și consolideze trupele în estul Ucrainei: „Lucrează pentru a-și consolida capacitățile și pentru a le completa”
Donețk, Ucraina, 30 martie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Un înalt oficial american din domeniul apărării a susținut că Rusia a început să își consolideze trupele în estul Ucrainei, în Lugansk și Donețk. Potrivit acestuia, un convoi de vehicule se apropie dinspre nord de orașul ucrainean Izium.

Covoiul ar include un „element de comandă și control, un batalion de sprijin, probabil sprijin pentru aparatele cu aripi rotative (drone, n.r.) și sprijin pentru infanterie”, preluat de Digi24.

Rușii își consolidează poziția în estul Ucrainei

Potrivit oficialului american, Rusia își consolidează poziția în sud-vestul orașului Donețk, în principal în unități de artilerie. Acesta ar putea reprezenta începutul unei noi ofensive în regiune.

„Forțele rusești lucrează pentru a-și consolida capacitățile și pentru a le completa”, a susținut oficialul american din domeniul apărării.

Un alt oficial occidental este de părere că Moscova intenționează să „dubleze sau poate chiar să tripleze” trupele din Donbas: „rușii s-au dovedit, în această invazie, a nu fi foarte eficienți în ceea ce privește capacitatea de a-și folosi eficient avantajul numeric pentru a se ajunge la o bătălie decisivă”.

Kadîrov: „Lugansk și Donețk – le vom elibera complet”

La rândul său, liderul cecen Ramzan Kadîrov a susținut că forțele ruse pregătesc o ofensivă nu numai asupra Mariupolului, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene. Acesta a avertizat că, în privința capitalei Ucrainei, armata rusă nu va face „niciun pas înapoi”.

„Va avea loc o ofensivă… nu numai asupra orașului Mariupol, ci și în alte locuri, orașe și sate”, a spus Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul lui de Telegram.

„Lugansk și Donețk – le vom elibera complet, în primul rând… și apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe”, a mai spus el.

În legătură cu soarta Kievului, acesta a spus că „Vă asigur: nu vom face niciun pas înapoi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe