O biserică din regiunea Lugansk, bombardată de armata rusă. Doi preoți răniți grav

O biserică din regiunea Lugansk, bombardată de armata rusă. Doi preoți răniți grav
Foto: Facebook/Serghei Gaidai.

Forțele Federației Ruse au tras într-o biserică din Rubijne, regiunea Lugansk. Doi preoți au fost răniți, în urma bombardamentelor.

Acoperișul bisericii, străpuns de obuze

O biserică din orașul Rubijne a fost lovită de un obuz al armatei ruse. Anunțul a fost făcut de Serghei Gaidai, șeful  Administrației Militare Regionale.

„Inamicii au tras într-o biserică și au rănit doi preoți. Un obuz rashist a lovit biserica Sfântului Luca al Crimeii din Rubijne. Acoperișul templului a fost străpuns de obuze”, a precizat Serghei Gaidai, pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Gaidai, schijele l-au rănit pe stareț, precum și pe preotul altui templu, care în acel moment se afla pe teritoriul acestuia.

Bombardamente puternice în regiunea Lugansk

Câteva orașe din regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, au fost lovite, zilele trecute, de „bombardamente puternice” din partea forțelor ruse, a declarat vineri, 1 aprilie, guvernatorul militar regional.

Unele dintre orașele și orașele lovite includ Severodonețk, Rubijne, Lisichiansk, Kreminna și Ivanivka, a declarat Sergei Gaidai, șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, într-un comunicat.

„Două persoane au murit în Severodonetsk, locuitorii din Lisichiansk și Toshkivka au fost răniți, patru persoane au fost salvate (…)

Nu există alimentare centralizată cu apă în Rubijne, Popasna, Severodonetsk, parte a comunității Hirske și în Lysychansk.

Douăzeci și opt de localități rămân fără alimentare cu gaz și 22 a fost întreruptă electricitatea”, a precizat Serghei Gaidai.

Urmăriți B1TV.ro și pe