Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor

Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
Vladimir Putin (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mikhael Klimentyev/Kremlin Pool) și Volodimir Zelenski (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukraine Presi)

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podolyak, liderul negociatorilor ucraineni, a declarat sâmbătă că un eventual acord cu Rusia nu ar fi de încredere și că singura modalitate de a opri invazia Moscovei este prin forță. La rândul său, Volodimir Zelenski a spus că singurul reprezentant rus cu care merită discutat este însuși Vladimir Putin din moment ce el ia toate deciziile în țara pe care o conduce, transmite Reuters.

Ce spune Ucraina despre discuțiile cu Rusia și un eventual acord

„Orice acord cu Rusia nu valorează un amărât de cent. Este posibil să negociezi cu o țară care mereu minte cinic și propagandistic?”, a întrebat retoric Mihailo Podolyak.

Rusia și Ucraina s-au învinuit reciproc pentru impasul discuțiilor de pace. Cele mai recente negocieri față în față s-au purtat pe 29 martie. Kremlinul susține că Ucraina nu a arătat bunăvoință pentru continuarea tratativelor, în timp ce oficialii de la Kiev au pus lipsa progresului pe seama Moscovei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că trebuie discutat direct cu omologul său rus, Vladimir Putin, din moment ce el ia toate deciziile în Federația Rusă.

„Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează că trimite nu știu ce grup de negociere la noi… toți acești oameni sunt niște nimeni, din păcate”, a declarat liderul ucrainean, într-un interviu filmat vineri pentru televiziunea olandeză.

Vladimir Putin susține că Federația Rusă a lansat o „operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” Ucraina, însă Kievul și Occidentul au respins poziția Moscovei ca fiind un simplu pretext pentru un război de agresiune complet neprovocat.

„Rusia a dovedit că este o țară barbară care amenință securitatea globală. Un barbar poate fi oprit doar prin forță”, a adăugat Mihailo Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe