Rusia și Ucraina s-au întâlnit în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre un nou schimb de prizonieri

Rusia și Ucraina s-au întâlnit în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre un nou schimb de prizonieri
Rusia și Ucraina s-au întâlnit în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre un nou schimb de prizonieri, sursă foto: captură YT

Reprezentanți ai Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta posibilitatea unui schimb de prizonieri de război, potrivit unui raport al Reuters.

Schimbul de prizonieri este legat de reluarea exporturilor rusești de amoniac

Orice schimb ar fi legat de reluarea exporturilor rusești de amoniac, care merg în Asia și Africa, prin intermediul unei conducte ucrainene, au declarat agenției de știri trei surse care au cunoștință despre întâlnire.

Sursele au declarat că discuțiile au fost mediate de statul arab din Golf și nu au inclus Organizația Națiunilor Unite, în ciuda rolului central al ONU în negocierea inițiativei în curs de a exporta produse agricole din trei porturi ucrainene de la Marea Neagră. Amoniacul este folosit pentru fabricarea îngrășămintelor.

Cu toate acestea, discuțiile au ca scop eliminarea obstacolelor rămase în inițiativa extinsă săptămâna trecută și reducerea penuriei mondiale de alimente prin deblocarea exporturilor ucrainene și rusești, au adăugat ei. Sursele au cerut să nu fie numite pentru a discuta liber subiecte sensibile.

Reprezentanții ruși și ucraineni au călătorit în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, în 17 noiembrie, unde au discutat despre posibilitatea de a permite Rusiei să reia exporturile de amoniac în schimbul unui schimb de prizonieri care ar urma să elibereze un număr mare de prizonieri ucraineni și ruși, au precizat sursele.

Nu au putut fi stabilite eventualele progrese care au fost înregistrate în cadrul discuțiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe