Rusia a testat cu succes un nou sistem de apărare antirachetă

Rusia a testat cu succes un nou sistem de apărare antirachetă

Armata Rusiei nu se dezminte, o versiune modernizată a unui sistem de apărare antirachetă fiind testată luni cu succes, în Kazahstan, potrivit publicaţiei militare Krasnaya Zvezda.

Andrei Prikhodko, comandantul adjunct al Forţelor aerospaţiale ruseşti, a declarat că noul sistem modernizat de apărare antirachetă a lovit cu succes o ţintă convenţională la un moment care a fost stabilit, conform Agerpres.

Ziarul a menţionat de asemenea că sistemul antirachetă, dotat cu un sistem de comunicaţii militare, are rolul de a proteja Moscova împotriva unor atacuri aeriene sau a unora lansate din spaţiu, de a îndeplini sarcini pentru sistemele de avertizare în caz de atacuri cu rachete precum şi de a controla spaţiul cosmic.

„Caracteristicile sale tactice şi tehnice cu privire la gama, acurateţea şi durata de funcţionare sunt mult mai mari decât sisteme omoloage aflate în prezent în funcţiune”, a precizat Prikhodko.

Rusia a efectuat vineri cu succes cu cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Sarmat (cunoscută neoficial şi sub numele de SATAN2), care poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să şteargă de pe faţa pământului o metropolă întreagă (Detalii AICI).