Rusia spune că este gata să negocieze cu SUA pentru un schimb de prizonieri, dar ambasada americană nu-și îdeplinește „atribuțiile oficiale”

Rusia spune că este gata să negocieze cu SUA pentru un schimb de prizonieri, dar ambasada americană nu-și îdeplinește „atribuțiile oficiale”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Mai mulți cetățenii americani sunt în prezent încarcerați în Rusia, printre care și baschetbalista Brittney Griner, condamnată de autoritățile ruse la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, potrivit Reuters.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministrului rus de Externe, afirmă că Rusia este pregătită pentru un dialog cu Washingtonul cu privire la americanii condamnați în Rusia.

Misiunea diplomatică americană „nu asigură o comunicare adecvată”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a scris pe canalul său Telegram că Misiunea diplomatică americană „nu asigură o comunicare adecvată”, referindu-se la Brittney Greiner și Paul Whelan.

„Adevărul este că, în loc să-și îndeplinească atribuțiile oficiale directe – menținerea contactelor cu diplomații țării gazdă – Ambasada SUA la Moscova este angajată într-un fel de nebunie mediatică. La scară industrială, au modificat videoclipuri despre conducerea și politicienii ruși, au publicat „imagini amuzante”, iar în pauze studiază străzile Moscovei după o „odihnă șoc”, a subliniat Zaharova, pe canalul ei de Telegram.

Mai mulți cetățenii americani sunt în prezent încarcerați în Rusia

 „Am spus de multe ori că suntem gata pentru negocieri pentru rezolvarea situațiilor cetățenilor americani condamnați în Rusia și cetățenilor ruși din Statele Unite.

 Dacă Ambasada SUA la Moscova va avea un minut de timp liber, îi vor spune președintelui Biden despre acest lucru, iar el, la rândul său, le va spune rudelor lui Whelan și Greiner”, a declarat Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Diplomatul rus a atras atenția asupra mesajului CNN cu referire la Cheryl Greiner, soția lui Brittney, potrivit căruia rudele americanilor condamnați în Rusia nu au putut obține o explicație clară din partea președintelui american Joe Biden cu privire la cererile Rusiei de schimb de prizonieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:01 - Un submarin nuclear britanic a fost reparat cu ,,lipici”. Care a fost răspunsul Marinei Regale Britanice
23:56 - Marian Mina (PSD), ironii la adresa lui Dan Motreanu (PNL): El nu nimerește comunele și drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar a găsit să critice propunerile economice ale PSD
23:38 - Arabia Saudită construiește un resort de schi în mijlocul deșertului. Cât valorează cel mai mare proiect (VIDEO)
23:25 - FBI, percheziții la reședința lui Biden din Delaware. UPDATE – Avocat: FBI nu a găsit niciun document clasificat, dar a luat acte legate de activitatea lui Biden de când era vicepreședinte
23:05 - Florin Lixandru, secretar de stat PSD lăsat fără atribuții de ministrul Deca: „Înțeleg că s-a revenit asupra deciziei” / El neagă speculațiile că PSD face un joc împotriva lui Iohannis: „Vrem doar dezbaterea Legilor Educației” (VIDEO)
22:38 - România a câștigat în fața Ungariei la tenis de masă. Bernadette Szocs a condus echipa națională spre victorie
22:35 - Ce s-a întâmplat cu Modern Talking. Cu ce se ocupă vedetele anilor ’80
22:17 - Democrație ”made in Romania”: Politicianul greșește, jurnalistul plătește. Precedentul periculos creat de CNA: Cum a ajuns să fie amendat B1 TV pentru că spune adevărul ”prea mult” despre ministrul Bode. Dezvăluirile, în emisiunea „Bună, România!” (VIDEO)
21:41 - Povestea unui medic, crescut de un părinte cu sindromul Down: „Aș fi fost mult mai puțin entuziasmat de viață dacă nu aș fi avut un tată atât de special”
21:33 - Zestrea miresei a devenit un subiect controversat în Egipt din cauza crizei economice. Cât ajunge să cheltuiască o familie