Ce este programul „Găina autohtonă Smena 9”, pe care îl lansează Rusia, ca să păcălească sancțiunile Occidentului

Ce este programul Găina autohtonă Smena 9”, pe care îl lansează Rusia, ca să păcălească sancțiunile Occidentului
Foto: Pixabay.com

Rusia a anunțat că va lansa găina autohtonă de carne „Smena 9”, fiind una dintre măsurile prin care autoritățile din Federație încearcă să contracareze sancțiunile occidentale.

Reamintim că SUA și UE au impus o serie de sancțiuni dure, după ce Rusia a invadat Ucraina, în data de 24 februarie 2022. Acestea sancțiuni au condus la afectarea logistică a producției de ouă și carne de pui, notează Interfax. 

Rusia vrea să lanseze găina „Smena 9”

În timpul unei ședințe a Comisiei pentru Probleme Agrare din Duma de Stat, Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor de la Moscova au anunțat că elaborează o serie de strategii pentru importurile de ouă de incubație în Rusia.

Ministrul Agriculturii din Rusia a transmis că „sarcina principală aici a fost prevenirea scăderii ofertei de ouă pentru incubație”, atunci când a vorbit și despre aprovizionarea cu produse din carne.

Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei lucrează deja la o serie de strategii logistice prin care să se poată importa „produse destinate reproducției”. „Am elaborat, împreună cu Ministerul Educației și Științei, o serie de propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne ‘Smena 9‘”, a declarat ministrul Agriculturii din Rusia, Dmitri Patrușev, potrivit sursei citate mai sus.

Rusia, probleme cu furnizarea ambalajelor alimentare

Totodată, Rusia caută și soluții pentru furnizarea ambalajelor alimentare. Ministrul Agriculturii a vorbit despre problemele pe care țara le înregistrează în ceea ce privește aprovizionarea și furnizarea ambalajelor pentru alimente, în special pentru produsele lactate și hrana pentru bebeluși.

Totuși, el susține că deși eforturile de identificare a soluțiilor nu sunt o muncă ușoară, ele vor merge înainte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:36 - Buzău: O mama şi doi copii au fost loviți de maşină în timp ce încercau să traverseze printr-un loc nepermis
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar
23:40 - Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei