Rusia vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial și amenință Moldova cu „baia de sânge”, după ce Maia Sandu a câștigat alegerile

Rusia vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial și amenință Moldova cu „baia de sânge, după ce Maia Sandu a câștigat alegerile
Vladimir Jirinovski, extremist rus

Tensiunile din Republica Moldova și Rusia escaladează, după alegerea Maiei Sandu în funcțiapreședinte. Noul oficial al statului a transmis rușilor faptul că trupele militare ar trebui retrase din zona transnistreană – parte a teritoriului Moldovei, poziție care nu este pe placul celor de la Kremlin.

Astfel, Vladimir Jirinovski, deputat și lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia, a declarat la televiziunea publică rusă Rossia-1 că în cazul unor intervenții ale moldovenilor, rușii vor interveni ferm.

Extremistul Vladimir Jirinovski a declarat că Rusia este gata să suplimenteze oricând trupele și să-i scalde pe moldoveni într-o „baie de sânge”:

„Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi (n.r. – în Transnistria).

(…) Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm – nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii. Dacă fie şi doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi”, a declarat oficialul rus.

Vladimir Jirinovski: „Există suficient armament pentru un întreg al Treilea Război Mondial”

În perioada URSS, depozitul de la Cobasna era unul dintre cele mai improtante depozite de muniții ale rușilor. Pe teritoriul din Transnistria ar fi stocate în prezent peste 20.000 de tone de arme și uniții.

„Noi eram gata de un potenţial război, iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Acum această muniţie nu poate fi lichidată şi nici măcar mutată, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de şoc.

(…) Depozitul va rămâne acolo pentru destinaţia sa de bază”, a mai transmis rusul, potrivit Deschide.md, adăugând că există stocat în acel depozit„suficient armament pentru un întreg al Treilea Război Mondial”.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut